Tujina

Slabo vreme, glasbeni festival in dela na cesti povzročili prometni kolaps v Splitu

Split, 10. 07. 2019 20.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.S. / STA
Komentarji
7

Na splitskih cestah vlada nepopisna gneča, poročajo hrvaški mediji. Slabo vreme, vrhunec turistične sezone in dela na cestah so v mestu povzročili popoln prometni kolaps. Kolone so na širšem območju Splita, od Trogirja do Makarske, najhuje pa je v splitskem pristanišču.

Slabo vreme, ki je pregnalo ljudi s plaž, kot tudi na stotine ljudi, ki prihajajo na glasbeni festival Ultra, so danes povzročili popoln prometni kolaps v Splitu, poročajo splitski mediji. Do Splita je praktično nemogoče priti z vozilom.

Največja gneča na cestah v obe smeri je na območju med Trogirjem in Omišem, ki sta oddaljena več kot 50 kilometrov. Kolona je na cestninski postaji v Dugopolju pri Splitu. Vozniki nemočno tičijo na cestah, taksisti poročajo, da je skoraj nemogoče priti do splitskega letališča Resnik ali v trajektno pristanišče, poroča splitski časnik na svoji spletni strani.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Dodaja, da je cestni promet posebej gost med letališčem in mestom, kar pomeni, da veliko gostov prihaja z letali. Za pot, za katero je ponavadi potrebnih deset minut, sem porabil več kot uro, je povedal nek splitski taksist, ki se je namenil po goste s trajekta. V gneči se ne premikajo niti avtobusi mestnega prometa, v katerih mrgoli turistov, še navaja časnik.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V pristanišču je neznosna gneča, kolona vozil se praktično ne premika. Vsi so nervozni, hupajo ..., piše novičarski portal index.hr. Poleg dežja in številnih turistov, ki se zaradi festivala Ultra, ki se bo začel v petek, valijo v mesto, so k splošnemu prometnemu kaosu prispevala tudi dela na cesti v pristanišču, ki se bodo zaključila predvidoma naslednji teden.

Župan Splita je domačine pozval, naj bodo strpni in razumljivi, policija pa kaos na cestah rešuje z vsemi razpoložljivimi policijskimi patruljami. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Burtonnn
11. 07. 2019 08.08
Če že prenašate ali prepisujete iz HR časopisja, bodite dosledni pa napišite ali prepišite ali uporabite googlov prevajalnik tako kot je v izvirniku, samo dodajte "citiramo".
rožarica
11. 07. 2019 07.13
🤔a ni vse napol prazno????
Uporabnik543728
10. 07. 2019 21.59
+6
Najbolje, da se združite s 24sata, podobno kot sta se združili Cedevita in Olimpija, saj novice tako ali tako ne bi bile dosti drugačne, ker objavite vsak dan po 10 člankov o Hrvaški, če objavljate članke o naših sosedah, zakaj ni nobenega o Italiji, kjer so bile izjemne nevihte s točo in izjemne poplave, o Madžarski, kjer je bilo podobno...? So vaši lastniki morda Hrvatje?
Uporabnik1385495
10. 07. 2019 21.44
+4
Bod ze potrpeli.V Lj je vsak dannstojeca kolona.Dvakrat/dan,pa se tudi nihce ne sekira
plasticar
10. 07. 2019 21.27
+7
Samo res se 24. Com čisto preveč obremenjujete z hrvaško. Vsak dan vsaj 5 clankov o tem in onem. Na drugi strani 24.sata ni s o Sloveniji ce ze res ni laj hudega.
tim38
10. 07. 2019 21.18
+14
Mi pa smo ena obremenjena nacija z Hrvaško. Slovenija ima tudi sosedo Italijo, kjer je stalna praksa gneča na cestah
Cookie74
10. 07. 2019 21.16
+10