Tujina

Slabši rezultati romunskega gospodarstva

Bukarešta, 11. 02. 1998 08.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Po podatkih romunskega statističnega urada je inflacija konec lanskega leta dosegla 151,4 odstotka, kar je skoraj za sto odstotkov več kot konec leta 1996. Stopnja brezposelnosti pa je znašala 8,8 odstotka, kar je za tri odstotke več. Bruto domači proizvod je bil lani v primerjavi z letom 1996 manjši za 6,6 odstotka (leta 1996 pa je bil glede na leto 1995 večji za 4,5 odstotka).

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.