Tujina

Slovaki še vedno brez novega predsednika

Bratislava, 06. 02. 1998 13.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovaški parlament tudi v drugem krogu volitev za predsednika države danes ni izvolil naslednika dosedanjega predsednika Michala Kovača, ki se mu mandat izteče 2. marca letos.

Na današnjih volitvah namreč nobeden od opozicijskih kandidatov ni dobil potrebnih treh petin glasov 150 poslancev. Sociolog Stefan Markus, ki ga je predlagala Demokratska koalicija (SDK) je dobil 37 glasov, za agronoma Juraja Hraska iz Demokratnične levice (SDL) pa je glasovalo 24 poslancev. Sedaj je treba po ustavi v 30 dneh pripraviti nove volitve z drugimi kandidati. Če do konca Kovačevega mandata ne bo izvoljen noben kandidat, bo bistvene naloge predsednika prevzela vlada.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.