Svet

Slovenija na dobrodelnem koncertu stopila skupaj za dečka Urbana

Ljubljana, 27. 06. 2023 20.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Barbara Bašić
Komentarji
0

Danes je dan, ko upamo, da bo pot dečka Urbana dobila prvi srečni zaključek. V torek naj bi padla meja zbranih dveh milijonov evrov, ki bi omogočila izdelavo zdravila, ki bo dečku pomagalo, da bo naredil prve korake in mami ter očetu rekel, da ju ima rad. Čez nekaj trenutkov se bo začel dobrodelni koncert v Hali Tivoli, kjer so se klicu na pomoč odzvali številni slovenski glasbeniki.

Najbolj žalostna vest, ki jo starš lahko sliši je, da ima njegov otrok redko gensko bolezen. Dečku Urbanu so namreč potrdili diagnozo sindrom CTNNB1. "Šel sem pogledat, kaj ta sindrom sploh pomeni, ker to ime sploh nič ne pove. Bolj kot to bereš, bolj ti je slabo," pripoveduje Urbanov oče Samo Miroševič.

Urban
Urban FOTO: Osebni arhiv Špele Miroševič

In tako se je začel boj s časom, neomajna starša sta bila odločena, da bosta našla zdravilo za svojega dečka. Mamica Špela Miroševič se je poglobila v študij, našla ekipo strokovnjakov iz vsega sveta, ki so začeli razvijati Urbanovo zdravilo. Projekt se je kmalu izkazal kot zelo drag. Za zdravilo bi morali odšteti dva milijona evrov, zato so začeli z dobrodelno akcijo. 

Dobrodelni akciji se je pridružilo društvo Palčica Pomagalčica. "Zavedali smo se, da bo ta pot nekako zelo dolga, pa vendarle vrjamemo v dobre ljudi, vrjamemo v neko zaupanje in spoštovanje. Mislim, da smo to že izkazali s Krisovo zgodbo," pove predsednica društva Larisa Štoka

Larisa Štoka
Larisa Štoka FOTO: POP TV

V dobrodelno akcijo se je vključila vsa Slovenija. Pomagali so tudi naši športniki, od košarkarjev do nogometašev, med njimi Goran Dragič in Luka Dončič

"Želim si, da bi kdaj lahko brcnil žogo skupaj z Urbanom," je izjavil mlad nogometaš Benjamin Šeško

 Zdaj tečemo zadnje metre pred ciljno ravnino, ko bo Urban s pomočjo vseh nas lahko stekel svojima staršema v objem.  

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.