Tujina

Slovenija na večstranskem screeningu za prost pretok oseb

Bruselj, 06. 04. 1999 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenija se v Bruslju skupaj z ostalimi državami, ki se pogajajo o članstvu v Evropski uniji, danes in jutri udeležuje večstranskega screeninga za področje prostega pretoka oseb. Usklajenost slovenske zakonodaje s področnim pravnim redom EU bo podrobno pregledana na dvostranskem sestanku od 16. do 19. aprila.

Skupna zakonodaja prostega pretoka oseb je del izgradnje notranjega trga EU. Pravni red med drugim uvaja pravico do prostega pretoka delovne sile, torej do zaposlovanja unijinih državljanov na vsem območju povezave. V širitvenem procesu je vprašanje precej odprto, saj je več članic unije že izrazilo bojazen pred prehitrim odpiranjem trga delovne sile prihodnjim, revnejšim članicam. Sedanje članice unije bodo zato na tem področju po vsej verjetnosti vztrajale, naj EU trga delovne sile za prihajajoče članice ne odpre takoj ob pridobitvi članstva, temveč po določenem prehodnem obdobju.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.