Tujina
Oglas

Slovenske železnice in štiri istrske občine podpisali sporazum o tesnejšem sodelovanju

Pazin, 29. 05. 2015 10.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Slovenske železnice
Komentarji
0

Slovenske železnice so s štirimi istrskimi občinami Buzet, Pazin, Vodnjan in Pulj podpisali sporazum o tesnejšem sodelovanju, s katerimi bodo oblikovali nove turistične poti in Slovenijo še tesneje povezali z Istro.

S sporazumom o sodelovanju nameravajo partnerji razširiti vlakovne povezave z Istro in oblikovati skupne turistične ponudbe na istrskem polotoku. S tem bo turistična ponudba v Istri še bolj bogata, hkrati pa bo postavljen temelj za dolgoročno sodelovanje Slovenskih železnic s partnerji v Istri.
»Za nas je to izjemno pomemben dogodek, ki na široko odpira vrata našim vlakom v Istro, verjamemo pa tudi, da bo pomembno prispeval tudi k večji prepoznavnosti Slovenskih železnic,« je ob podpisu sporazuma povedal direktor SŽ-Potniški promet mag. Boštjan Koren. »Istra je izjemno privlačna destinacija in je priljubljena med turisti, obiskovalci in gosti iz različnih delov Evrope. S podpisom sporazuma o sodelovanju pa se odpirajo nove možnosti in priložnosti za istrski turizem,« je še dodal mag. Boštjan Koren.

Pazin - 1
Pazin - 1 FOTO: Pazin

Z vlaki iz Ljubljane do Buzeta, Pazina, Vodnjana in Pulja

Slovenske železnice si prizadevajo, da bi z vlaki – ki so, kot je znano, do okolja najbolj prijazno prevozno sredstvo - v Istro prepeljale kar največ turistov. Vlaki iz Ljubljane vozijo do več krajev na istrskem polotoku, do Buzeta, Pazina, Kanfanarja, Vodnjana, Pulja ... Lani so Slovenske železnice v Istro pripeljale več kot šest tisoč potnikov, letos pa pričakujejo, da bo to število še večje.

Pazin - 2
Pazin - 2 FOTO: Pazin

Nove turistične poti po Istri

S tesnejšim sodelovanjem bodo SŽ-Potniški promet in istrske občine turistom ponudili najbolj zanimive kulturne, zabavne, športne in kulinarične vsebine. V Istri imajo gostje raznovrstne možnosti za dejavno preživljanje prostega časa, oglede zgodovinskih znamenitosti, obiske turističnih in kulturnih prireditev idr. Na Slovenskih železnicah verjamejo, da lahko s krepitvijo do okolja prijaznih prevozov v Istro in celovito turistično ponudbo številnih istrskih krajev potnikom in turistom ponudijo največ.

Pazin - 3
Pazin - 3 FOTO: Pazin
  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA