Svet

Smrt ni bila posledica zamenjave identitet oseb

Celje, 20. 09. 2022 18.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Nastja Rožej
Komentarji
2

Notranji strokovni nadzor, kjer so med drugim preverjali posnetke varnostnih kamer, je pokazal, da so bolnika iz reševalnega vozila ločeno, enega v sedečem, drugega v ležečem položaju, prepeljali na triažo urgence, dokumentaciji obeh bolnikov pa sta bili pri tem shranjeni pod glavo enega bolnika. Ob predaji triažnemu osebju se je nato zgodila zamenjava. Bolnik, ki je kasneje umrl, je bil sprejet v zelo slabem stanju. Njegovo telo so napadle tri bakterije hkrati, trpel je za akutno ledvično odpovedjo v septičnem stanju. V bolnišnici zatrjujejo, da so ga zdravili ustrezno, na podlagi laboratorijske diagnostike, in da smrt ni posledica zamenjave. Vodstvo bolnišnice, ki torej ostaja na položaju, je popoldne predstavilo podrobnosti izrednega nadzora. Takoj po tem se je začela izredna seja sveta bolnišnice, ki je odločal o usodi vodstva.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Izredni nadzor
    02:45
    Iz SVETA: Izredni nadzor
  • Iz SVETA: Kaj je pokazal nadzor v SB Celje?
    04:12
    Iz SVETA: Kaj je pokazal nadzor v SB Celje?
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

leond1
21. 09. 2022 18.02
+1
daniel lolek bešič bobek loredan nesposobnež naj odstopi
borjac
21. 09. 2022 12.09
+2
Smrt ni bila posledica zamenjave identitet oseb, je odkril notranji nadzor, NOTRANJI NADZOR, ali ste razumeli, to je takšna tragična situacija, da bi morala stvar raziskati posebna neodvisna zunanja preiskovalna komisija in še Policija, ne pa da dr. France in dr. Neža, ki delata v bolnišnici Celje raziskujeta dr. Jožkota in dr. Marijo, ki naj bi bila odgovorna za težak incident, ja saj se vendar ve da svojih kolegov ne bodo namočili, v ZDA o katerih ta Zdravniška stroka toliko govori, bi čakal Advokat na sodišču z odškodninsko tožbo za milijon dolarjev, za stres, ta psihične bolečine, za šok ob spoznanju da je oče še živ, ob tem da so že izvedli pokop, pa da je prišlo na pogreb vse sorodstvo, pa da to tudi precej stane......... pa tudi tožba drugih potomcev ki so mislili da je njihov oče še živ, pa so jim povedali da so njihovega očeta pokopali na nekem drugem pokopališču, v neki drugi grob, oni pa so mislili da je njihov oče še živ, vsako sorodstvo bi vložilo tožbe za milijon dolarjev, in ti dr.Bedaki iz Celja mrtvo hladno povedo da ni potreben odstop, in prečitajo nekakšno mrzlo sožalje, in ne kot Dr. Loredan ki mu ni uspelo zadržati solz, tukaj pa smo bili priča nekega avtokratskega in birokratskega, vzvišenega opravičila, vse to bi nikogar nič brigalo v ZDA, saj bi jih z 2 milijonsko odškodninsko tožbo tudi zašili, umazane avtokratske, zdravnike brez sočutja.