Tujina

Smrtna kazen za ostrostrelca

Washington, 25. 10. 2002 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA/Reuters
Komentarji
0

Oblasti ameriške zvezne države Alabame nameravajo zahtevati smrtno kazen za priprtega Johna Allena Mohameda in njegovega pastorka Lee Malvo, ki sta osumljena ostrostrelskih umorov na območju Washingtona.

Američani so si oddahnili in se za to zahvaljujejo vodji preiskave Moosu
Američani so si oddahnili in se za to zahvaljujejo vodji preiskave Moosu FOTO: Reuters

Ameriška policija je potrdila, da so Johna Allena Mohamed in njegov pastorek Lee Malvo aretirali včeraj zjutraj. V njunem avtomobilu so agenti FBI našli puško vrste bushmaster 223 s strelnim daljnogledom in stativom, ki naj bi bila morilsko orožje. 42-letni veteran zalivske vojne John Allen Mohamed in njegov 17-letni pastor Lee Malva sta osumljena, da sta ubila deset ljudi, tri osebe pa huje ranila.

Pentagon je medtem še potrdil, da je 42-letni Mohamed veteran zalivske vojne in zelo dober strelec, saj ima med drugim pohvalo za dobro streljanje s puško M-16. Od leta 1985 je bil v inženirski enoti ameriške vojske, med vojno v Iraku leta 1991 je bil tudi odlikovan, nato pa je leta 1994 vojsko zapustil. Podatki o tem, zakaj je to storil, za zdaj niso znani.

Vodja preiskave Charles Moose med minuto molka za žrtve ostrostrelca
Vodja preiskave Charles Moose med minuto molka za žrtve ostrostrelca FOTO: Reuters

Mohameda so sicer aretiral že 8. oktobra, šest dni po prvem umoru, vendar so ga kmalu izpustili. Policisti so ga našli v Baltimoru, ko je na nekem parkirišču spal v svojem modrem Chevroletu caprice, istem vozilu, v katerem so ju nato s 17-letnim Malvom včeraj prijeli. Malvu je bila sicer policija za petami že zaradi suma umora neke ženske med ropom v prodajalni z alkoholnimi pijačami 21. septembra v ameriški zvezni državi Alabama.

SORODNI ČLANKI