Tujina

Sneg v Jeruzalemu

Jeruzalem, 19. 02. 2008 11.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Jeruzalem je spet pobelil sneg, ki je povzročil kaos v prometu, moten je pouk, mediji pa poročajo le o vremenu.

Sneg v Jeruzalemu
Sneg v Jeruzalemu FOTO: Reuters

Prebivalci Jeruzalema so se danes zbudili v mestu, pokritem z okoli pet centimetrov snega. Gre za že drugo močno sneženje v zadnjih treh tednih, kar pomeni, da je tokratna zima v Sveti deželi, kjer so temperature načeloma zmerne, hujša kot ponavadi. Sneg je povzročil kaos v prometu, moten je pouk, izraelski mediji pa poročajo skoraj samo o vremenu.

Preko noči so reševalne ekipe pomagale pri rojstvu treh otrok, saj ženske, potem ko so dobile popadke, niso mogle do bolnišnic. Učenci so sicer kljub upanju, da bodo lahko dan preživeli na snegu, danes morali v šole, ki pa so se odprle z večurno zamudo. Potem ko so splužili ceste, se je odprla tudi večina javnih uradov in trgovin.

Sneg v Jeruzalemu
Sneg v Jeruzalemu FOTO: Reuters

V starem Jeruzalemu je sneg prekril tudi znameniti Tempeljski grič, vključno z zlato kupolo Svetišča na skali in mošejo Al Aksa, ki sta med najbolj svetimi muslimanskimi mesti. Ultraortodoksni Judi so svoja značilna črna pokrivala pokrili s plastičnimi vrečkami in jih tako ohranili suha.

Sneg je padal tudi v mestih Ramala, Hebron in Betlehem na Zahodnem bregu, na severu Izraela in ponekod v puščavi Negev na jugu države, medtem ko je na območju Gaze močno deževalo.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

LomilkaSrc
04. 03. 2008 12.17
O marija. pet cm snega in delajo tak kažin kot da bo res konec sveta. Pa kaj potem. mi smo šli v šolo ko je poplavljalo , snežilo pa kaj jast vem še. Pa na nobenih medijih ni blo objavljeno kako je stanje.
izbruh@gmail.com
21. 02. 2008 08.55
Ježeš, Marička, bliža se kon'c sveta!!!!
valuk@mail386.com
20. 02. 2008 15.38
Kaj ko bi novinarji še malo napisali, da je ta sneg sam božji dar!?! Po dveh zaporednih zelo milih zimah se je gladina galilejskega jezera, znižala za 2 m. In to jezero je glavni vir tako pitne vode kot vode za kmetijstvo. Na Golanu je trenutno skor 1 meter snega kar za nih pomeni samo jupi!! ker bo letošnje poletje šlo z vodo veliko manj na tesno tako, da bodo tudi Palestinci, ki so zadni v verigi letošnje poletje malo manj "žejni"
soul@hitri.com
20. 02. 2008 14.53
letos gledajo sneg, drug let bodo pa bombe
naarcisa
20. 02. 2008 11.58
Hehe 5 centi snega in že je onemogočen promet, težk priti do bolnic in šole začenjajo pouk z večurno zamudo, res narobe svet...mi smo kljub pol metra snega pravočasno začenjali s poukom.
Ramzess
19. 02. 2008 18.26
Tile so še hujši (mediji pa poročajo le o vremenu) od Američanov (bolezenska nagnjenost k superlativom) in Kitajcev, zaradi 5 centimetrov razglašajo nianso apokalipse. "Učenci so sicer kljub upanju, da bodo lahko dan preživeli na snegu, danes morali v šole, ki pa so se odprle z večurno zamudo." Res nevem kaj imajo od tega, da tako na trdo uveljavljajo zakon, da morajo otroci pod nujno v šole, pa čeprav se je ta odprla z večurno zamudo. Zdi se kot da so otroci čakali pred šolo, ko so pa začeli z neuradnim poukom, je tega bilo uradno že konec, prava zmešnjava. Potem pa res ni moglo biti tako hudo, če so otroci lahko šli (beri: morali iti) v šolo. Civilizacija vedno bolj izgublja stik z realnostjo, cena za to bo katastrofalna.
goso
19. 02. 2008 16.59
Ja, sej so tud rekl, de če zdele ugasnemo use na premog,de se bo čez 30 let poznal. Ker ne bomo zaprl, je čist useen kaj počneš, vreme gre po svoje in bo šu. Aja, pa Kitajci zgradijo usak mesec kašno novo na premog. Tko de jest ne bom gnarja metu u tri pirovske.
rewritable@email.si
19. 02. 2008 15.26
Spreminja se,.. ampak ne tako, kot so nam tisti, ki hočejo CO2 kredite, rekli. Kar lahko pomeni, da se spreminja pa mi kaj spuščali CO2 ali pa ne. Jaz že ne bom ugašal žarnic, razen če me prepričajo kako drugače kot s populizmom.
Caterpillar
19. 02. 2008 14.43
topla greda gor ali dol, dejstvo je, da se ozracje spreminja. ali so to naravni ciklusi ali pa ima res prste vmes cloveska industrija v taksni meri kot jo transparirajo ne bomo trenutno se tocno vedeli (vsaka stran pac nekaj prikriva), dejstvo pa je, da spremembe so. In to vidne. Sej smo to ze debatirali pri orkanih v ZDA, pa si mal poglejte.
inexslo@hotmail.com
19. 02. 2008 13.26
kje so oni norci, ki *pametno* pišejo, kje je topla greda' ?
mc_burek@email.si
19. 02. 2008 12.56
res je, ko bi vsaj ozelenela puščava, to bi bla dobra stvar
roar
19. 02. 2008 12.20