Tujina

Sodišče EU: Če ne zaprosite za dopust, še ne pomeni, da ga samodejno izgubite

Luksemburg, 06. 11. 2018 13.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaposleni pridobljene pravice do plačanega letnega dopusta ne more samodejno izgubiti zato, ker ni zaprosil za dopust, je danes razsodilo Sodišče EU v Luksemburgu. V ločenem primeru je tudi odločilo, da dediči pokojnega delavca lahko od nekdanjega delodajalca zahtevajo denarno nadomestilo za plačani letni dopust, ki ga ta delavec ni izrabil.

Sodišče je obenem odločilo tudi, da delavcu pravica do denarnega nadomestila ugasne, če mu je delodajalec omogočil pravočasno izrabiti dopust.
Sodišče je obenem odločilo tudi, da delavcu pravica do denarnega nadomestila ugasne, če mu je delodajalec omogočil pravočasno izrabiti dopust. FOTO: Thinkstock

Evropsko sodišče v Luksemburgu je razsodilo, da delavec ne more samodejno izgubiti pravice do plačanega letnega dopusta samo zato, ker zanj ni zaprosil.

Sodišče je glede izgube pravice do plačanega letnega dopusta odločalo v primerih dveh moških iz Nemčije. Prvi je opravljal pripravništvo pri Land Berlin in se je odločil, da plačanega letnega dopusta ne bo izrabil, ob zaključku pa zaprosil za denarno nadomestilo za neizrabljen dopust, kar pa mu je delodajalec zavrnil. Moški je to izpodbijal pred nemškimi upravnimi sodišči.

Drugi moški je bil zaposlen pri združenju Max-Planck-Gesellschaft, ki ga je dva meseca pred prenehanjem delovnega razmerja pozvalo, naj izrabi preostanek dopusta, ne da bi mu naložilo, kdaj naj ta dopust izrabi. Moški je izrabil le dva dneva dopusta, za neizrabljene dni pa zaprosil za plačilo denarnega nadomestila, kar je delodajalec zavrnil. Moški se je zato obrnil na nemška delovna sodišča.

Ta so se obrnila na Sodišče EU, naj poda razlago prava Unije v zvezi s tem. Sodišče EU je danes razsodilo, da pravo Unije nasprotuje temu, da delavec samodejno izgubi plačani letni dopust, do katerega je bil upravičen na podlagi prava Unije, s tem pa tudi pravico do denarnega nadomestila za neizrabljen dopust, le zato, ker za dopust ni zaprosil pred prenehanjem delovnega razmerja.

A obenem je odločilo, da ti pravici lahko ugasneta, če je delodajalec delavcu zlasti s tem, da ga je ustrezno poučil, omogočil pravočasno izrabiti dopust. To mora dokazati delodajalec, so sporočili s sodišča EU.

Dediči lahko zahtevajo denarno nadomestilo za neizrabljen letni dopust pokojnega delavca

Sodišče v Luksemburgu je danes tudi razsodilo v dveh primerih iz Nemčije, ko so dediči pokojnega delavca od nekdanjega delodajalca zahtevali denarno nadomestilo za dopust, ki ga ta delavec ni izrabil. Potrdilo je, da v skladu s pravom Unije pravica delavca do plačanega letnega dopusta z njegovo smrtjo ne ugasne in da lahko dediči zahtevajo denarno nadomestilo.

Če nacionalno pravo tako možnost izključuje in torej očitno ni v skladu s pravom Unije, se lahko dediči neposredno sklicujejo na pravo Unije, in sicer v razmerju do delodajalca tako v javnem kot tudi v zasebnem sektorju, je še odločilo Sodišče EU.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tobleron
06. 11. 2018 15.43
+28
Super. Pomembna tožba in okvir za podobne primere v Sloveniji, ki jih je precej
cookietruth
06. 11. 2018 14.38
+19
Lenuh11
06. 11. 2018 14.35
-70
ukinit placan dopust
beglerbeg
06. 11. 2018 14.44
+27
blef
06. 11. 2018 15.00
-57
Ne to ne dopust je prav, da je plačan ampak ukiniti, da si v času malice plačan. To je naravnost smešno, da človeka plačaš, ko je plačano malico.
pozzo
06. 11. 2018 15.20
+15
Torej ali plačana malica ali plačan čas za malico praviš? Najbolje vse ukinit in naj bodo plače normalne pa bo!
dark horse
06. 11. 2018 15.24
+46
Zihr si privatnik z zaposlenimi sam nič ne delaš ko drugi garajo zate in ti je škoda vsakega centa ki bi ga dal delavcem
KungFuPanda
06. 11. 2018 15.31
+1
Zaradi mene bi lahko ukinili vse, tudi potne stroške, če bi bil trg dela konkurenčno naravnan. Torej, če nisem zadovoljen s pogoji dela in plačo, najdem bolje plačano službo drugje, s tem, da moram sam oceniti, ali je toliko bolje plačana, da se mi splača vozit dlje. Ker pa je pri nas tako, da konkurenca delodajalcev ravno ne deluje, mora biti reguliran tudi ta del, kot so malice in potni stroški. Sicer pa malice ne jem, zato mi je za slednje vseeno.
whatelse
06. 11. 2018 20.25
+26
Zase govori. Dokler nimam časa jit na malico in jem za računalnikom in niti tistih 15min nimam mir, mi jo naj kar plača.
mitja123123
07. 11. 2018 12.20
+1
in razliko nakazat lenuhom kot si ti? - bebo....