Svet

Sodnikom v bran tudi Pirc Musarjeva, vladna stran namenov ne spreminja

Ljubljana, 10. 01. 2024 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Danica Jovanović
Komentarji
2

14-dnevno opozorilno stavko so v sredo začeli sodniki in številne obravnave so zato odpovedane, med drugim tudi 78 milijonov evrov vredna odškodninska tožba zoper nekdanja nemška menedžerja v Adrii Airways. Sodnikom v bran je ponovno stopila tudi predsednica republike Nataša Pirc Musar, ki je pozvala k doslednemu spoštovanju odločb ustavnega sodišča. Vladna stran kljub izrednemu ukrepu sodnikov, kot kaže, svojih namenov ne spreminja. Ponovili so, da bodo odločitev sodišča izvršili, a z zamikom.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

borjac
11. 01. 2024 15.17
+2
Musarjeva se ne bi smela tako izrazito mešati v Izvršno oblast, zato ker kot predsednica RS nima teh pooblastil, sicer pa je lahko metati kamenje, ko ti ni potrebno prevzemati in nositi odgovornosti, če bi šli v rigorozne rešitve, bi morala Musarjeva zaradi žaljivih izjav v vezi z Slovenci v Italiji in Avstriji odstopiti, kajti eno brezvezno opravičilo ne zadostuje, to ni nikakršno prevzemanje odgovornosti, to ni nič.
gost1972
11. 01. 2024 09.00
Ustavna odločba se lahko realizirala tudi tako, da si politiki znižajo plačo in izenačijo s sodniki. Golob je npr. politik začetnik, torej gre v 47 razred in cca.1850 neto plače, podobno ostali in seveda brez možnosti dodatnega drugega dela ali udejstvovanja. To da se sklicuje na istočasno ureditev celotnega sistema je golo zavlačevanje rešitve problema. Če je ustavno sodišče nekako določilo izenačitev plač poslanca in sodnika, je to treba izvesti ter dati razliko, pri tem pa to nima vpliva, za kakšne plače se bodo pogajali s sindikati za javne uslužbence, ki si v najnižjih plačnih razredih tudi zaslužijo dvig. Glede reform je vlada itak nesposobna. nič od začetega niso izpeljali, tudi sedanje odlašanje na 30.6. ne pomeni konca pogajanj, ker to delajo že eno leto, pa ni uspeha. Če bi sebi znižali plače, bi hitro našli rešitev...