Črna kronika

Sojenje Zaviršku: sestri pričali, da je bil ljubosumen človek

Ljubljana, 15. 04. 2021 17.01 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Doroteja Dobovšek
Komentarji
7

Na okrožnem sodišču v Ljubljani se je nadaljevalo sojenje 47-letnemu Martinu Zaviršku, ki je avgusta lani na grozovit način ubil svojo ženo. Na domačim dvorišču jo je namreč polil z bencinom, ob njej prižgal cigareto in jo posledično zažgal. Pred sodnikom so poleg zdravnika in prostovoljnega gasilca, ki sta bila med prvimi na kraju tragedije, pričale tudi sestri pokojne in njena dobra prijateljica.

Na zunaj so izgledali kot popolna družina, Nataša Zaviršek nikoli ni neposredno povedala, da bi z možem Martinom Zavirškom imela težave v zakonu,  so na okrožnem sodišču pripovedovali sestri pokojne in njena prijateljica. So pa kljub temu vse tri slutile, da bi lahko bile med zakoncama določene težave. Vse priče, ki so pokojno osebno poznale, so danes pred sodnikom povedale, da jim je ta le nekaj mesecev pred tragedijo povedala, da jo Martin nikoli ne bo izpustil.

Pokojna naj bi moža želela zapustiti, tako njena prijateljica, a tega nikoli ni izpeljala. Obe sestri sta tudi pričali, da je bil Zaviršek ljubosumen človek. In prav ljubosumje, naj bi pripeljalo do tragedije avgusta lani, ko je Zaviršek svojo ženo Natašo živo zažgal pred njunim domom v Mali Račni pri Grosupljem. A obramba ostaja pri tem, da Zaviršek ni imel razloga za ljubosumje.

"Obdolženec nikoli ni izvedel, da bi ga želela zapustit, tako da to je v bistvu za nas nekaj, kar nismo vedeli, se pravi z vidika obdolženca, preseneča nas v bistvu, da je na nek način živela dvojno življenje," je povedal zagovornik Zavirška Mitja Pavčič. Odvetnik prav tako še vedno ostaja pri tem, da je šlo pri zažigu za nesrečo.

"V 30. letih niti ene žal besede, niti enega konflikta, ničesar, iz katerega bi lahko sklepal na kakršno koli družinsko nasilje, to tudi potrjuje obdolženčev zagovor, ko je povedal, da je šlo za odličen zakon, da sta se imela fantastično," je še pojasnil Pavčič. "Sama osebno mislim, da ni bil takšen, kot ga predstavlja obramba, torej, da v konkretnem primeru ni šlo za nesrečo," je povedala okrožna državna tožilka Špela Brezigar.

Sojenje Zaviršku, s kar petimi pričami, je trajalo več ur, a še zdaleč ni končano. Z glavno obravnavo bodo nadaljevali že čez pet dni. 

Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

medusa
20. 04. 2021 20.12
Zažgal in tekel ?! Kakšen gasilec je to? In celo po nesreči? Kaj ni gasil? ... laži imajo kratke noge in dolg nos...
silvo.uzmah
19. 04. 2021 18.41
+1
A če nekoga poliješ z bencinom in zažgeš, je po mnenju odvetnika nesreča, kaj si o tem mislim bom obdržal zase.
Gorje
18. 04. 2021 10.57
A vse zahujš prihaja iz GROSUPLJEGA? ☹ Al pa iz tistega konca kokoške. Zgleda tak.
ni_mi_vse_eno
16. 04. 2021 18.14
+3
Če nekoga poliješ namerno z bencinom, potem ti pa zapaše cigareta in se "po nesreči" vname, potem je to namerno dejanje. "Sojenje Martinu Zaviršku: Bencin naj bi hotel politi po avtu, ne po ženi" --- Martin naj sprejme odgovornost za svoja dejanja.
jafalical
16. 04. 2021 13.24
+9
Huda okvara "mozganov", ce je clovek ljubosumen do toliksne mere, kjer izgublja razsodnost, huda okvara.Kaj ni izvedel, da bi ga hotela "zapustiti", saj ga ne bi nikdar, ce bi vse slo za oba v dobro? Morda se je pa delal, da tega noce videti, noce slisati, videti in jo je se kar naprej po svoje "dusil"s svojimi ljubosumnimi izpadi.Drzavna tozilka ima popolnoma prav. Zagovornik pa pac po sluzbeni dolznosti zagovarja. Ker ce bi vse stimalo, kot se navaja, se danes ne bi znasli tu, na sodiscu in ga. Natasa bi zivela mirno spodobno, kot seveda tudi on sam.
antar
15. 04. 2021 21.57
+10
Pri tem tragičnem dogodku ni bila kriva le ljubosumnost ali stanje v afektu. Tip je šolski primer morilca. Obstajajo psihotični in patološki morilci. Tale je patološki. Dejanje je pripravljal in še pobegnil. Zrel za dosmrtno.
Periot222
15. 04. 2021 21.47
+9