Tujina

Solana zahteva večjo odgovornost Evrope v zvezi NATO

Muenchen, 08. 02. 1998 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Generalni sekretar zveze NATO Javier Solana je evropske članice zavezništva pozval, naj prevzamejo večjo odgovornost v Severnoatlantski zvezi. Evropa bi morala igrati varnostno vlogo, ki bi bolj ustrezala njeni gospodarski moči, je dejal Solana na 34. konferenci o varnosti, ki poteka v Muenchnu. Poudaril je še, da bi morali Rusijo tesno vključiti v novo varnostno strukturo zveze NATO. Solana se je zavzel tudi za nadaljnje tesno sodelovanje pri nadaljevanju posega v BiH, potem ko se silam Sfor izteče mandat. Evropo je še pozval, da so za to potrebna finančna sredstva.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.