Tujina

Španija in Italija bosta neposredno udeleženi pri uvedbi evra

Pariz, 22. 01. 1998 16.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Španija in Italija bosta po besedah francoskega premiera Lionela Jospina neposredno udeleženi pri uvedbi skupne evropske valute. Jospin je v sinočnji oddaji francoske televizije poudaril, da je v zvezi z evrom dosegel uskladitev gospodarske politike udeleženih držav v Svetu za evro. Gospodarsko politiko njegove vlade pa ne bo pogojevala uvedba evra, temveč potreba po omejevanju proračunskega primanjkljaja.

V zvezi s protesti brezposelnih v Franciji je Jospin obljubil rahlo povečanje denarnih pomoči, obenem pa vnovič zavrnil zahtevo brezposelnih po takojšnjem povečanju mesečnih nadomestil za brezposelne in socialnih pomoči za 1500 frankov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.