Tujina

Sporazum o sodelovanju med GZS in GZJ bo podpisan do konca leta

Beograd, 05. 02. 1998 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Sporazum o sodelovanju med Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) in Gospodarsko zbornico Jugoslavije (GZJ) bo podpisan do konca leta, do poletja pa bo prišla na obisk v Slovenijo jugoslovanska gospodarska delegacija, so se na današnjih pogovorih dogovorili predstavniki slovenske in jugoslovanske gospodarske zbornice.

Pogovori pri GZJ so minili v odkritem in prijateljskem vzdušju. Jožko Čuk je v pozdravnem govoru udeležencem plenarnega dela srečanja med drugim izrazil zadovoljstvo, ker je GZJ sprejela pobudo za to srečanje, ki lahko, kot je poudaril, prispeva k utrditvi in spodbuditvi ugodnih trendov blagovne menjave med državama iz minulih dveh let. Slovensko gospodarstvo je izjemno zainteresirano za ekonomsko sodelovanje z ZRJ, in sicer kljub dejstvu, da državam na politični ravni še ni uspelo normalizirati svojih medsebojnih odnosov, je dejal Jožko Čuk. Ob tem pa ddoal, da mora "žal ugotoviti, da tudi pogajanja o pravnem nasledstvu, ki predstavljajo glavno oviro za ureditev premoženjskih odnosov, potekajo prepočasi, medtem ko gospodarstvo teži k hitrejšemu napredku".

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.