Tujina

'Sporočilo francoskemu narodu'

Kairo, 27. 10. 2010 15.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Ker ubijate, vas bomo ubili. Ker zapirate ljudi, vas bomo vzeli za talce. Ker vi ogrožate našo varnost, bomo mi ogrožali vašo," je Osama bin Laden sporočil Francozom.

Osama bin Laden
Osama bin Laden FOTO: Reuters

Vodja mednarodne teroristične mreže Al Kaida Osama bin Laden je poslal Franciji sporočilo: "Vam se zdi pravično, da živite v miru in na varnem, medtem ko okupirate naše države ter morite naše ženske in otroke?“

Osama bin Laden je spregovoril tudi o ugrabitvah francoskih državljanov v Nigru. Septembra so namreč uporniki ugrabili pet Francozov, na posnetku pa je slišati, da so za te dogodke odgovorni kar Francozi sami. Zakaj? "Zato ker Francija nepravično obravnava muslimane,“ je slišati na posnetku. Le septembra je afriško krilo organizacije Al Kaida (AQIM) ugrabilo 16 francoskih državljanov. Francoski komandosi so nekajkrat poskušali posredovati pri reševanju ujetnikov, posledica tega pa je bila tudi usmrtitev 78-letnega Francoza. AQIM je tako poslala sporočilo Franciji in svetu, da mislijo resno.

Osama bin Laden je prebivalcem Francije sporočil, da lahko svojo varnost obvarujejo tako, da se umaknejo iz Afganistana in odpravijo krivice, ki jih povzročajo muslimanom. Dotaknil se je tudi prepovedi nošenja burk in nikabov, francosko odločitev pa je označil za nespametno.

"Ker ubijate, vas bomo ubili. Ker zapirate ljudi, vas bomo vzeli za talce. Ker vi ogrožate našo varnost, bomo mi ogrožali vašo," je še posvaril. Francija ima v Afganistanu okoli 3750 vojakov.

Pristnosti posnetka po poročanju tujih medijev za zdaj ni moč potrditi, vendar pa je glas na njem identičen tistemu na prejšnjih posnetkih, za katere se je izkazalo, da so pristni.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (80)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez6bbb
28. 10. 2010 11.17
John Cooley, nekdanji novinar za US ABC in avtor knjige »Nesveta Vojna; Afganistan, Amerika in mednarodni Terorizem«, je razkril, da so bili islamski fundamentalisti rekrutirani v ZDA, poslani v Camp Peary, vohunski kamp za usposabljanje vohunov v lasti CIA v Virginiji. Večinoma so bili to mladi fantje, arabci iz Egipta in Jordanije, nekateri so celo prihajali iz Afrike in klicali so jih »črni muslimani«. Učili so jih veščin sabotaže, ki se dandanes še vedno nadaljuje v Afriki. Britanski »Independent« je prvega novembra 1989 poročal, da je eden izmed obtoženih za bombni napad na ambasade v Keniji in Tanzaniji; Ali Mohammed uril Bin Ladnove operativce leta 1989. Senca na ameriško-fundamentalistično navezo je padla. Ti operativci so bili rekrutirani v »Al Kifah Refugee Centre« v Brooklynu, New York. Urili so jih kasneje v New Yorku in jih poslali v Afganistan, kjer so se pod ameriško asistenco prikjučili Hekmatyarjevim silam. Mohammed je bil član ameriške elitne vojske »Zelenih Beretk.« Independet poroča, da je ta program bil del v Washingtonu odobrene misije »Operacija Ciklon«. V Pakistanu je »mujaheddinom«, organizacija znana kot Maktab al-Khidamar (Office of Services – MAK), dobavljala rekrute, denar in opremo. MAK je bila Pakistanska fronta njihove veje CIA; Inter-Service Intelligence Directorate (ISI). Isi je skrbela za vse Pakistansko-Afganistanske scenarije in delovala za interese iluminatov in verjetno tudi Jezuitov. Osama Bin Laden je bil eden izmed treh ljudi, ki so vodili MAK. Leta 1989 je Osama vzel popolno kontrolo nad MAK-om. Med tistimi, ki jih je prej omenjeni Mohammed uril so bili tudi El Sayyid Nosair, ki je leta 1995 pristal v zaporu, ker je ubil Izraelskega desničarja Rabbi-ja Meir-a Kahano in se je zarotil z mnogimi ter načrtoval napade na New York, vključno z WTC. Kasneje je Bin Ladna in njegovo skupino CIA izkoristila, ko je sama podrla WTC in jih okrivili. Fundamentalisti so pri napadih mogoče samo sodelovali. Smrtno rano je zadala CIA s pomočjo FBI sama, a to je zgodba, ki se ji bom posvetil drugič. Independent tudi namigne, da je Shiekh Omar Abdel Rahman, Egipčanski verski vodja, ki je med drugim tudi zaprt zaradi bombardiranja WTC v letu 1993, prav tako del »Operacije Ciklon«. Z CIA-ovim dovoljenjem je leta 1990 vstopil na ozemlje ZDA. Tajno poročilo poroča, da je CIA posredno odgovorna za bombardiranje WTC, leta 1993. Torej lahko mirne glave sklepamo kdo je odgovoren za napade leta 2001.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.17
USTVARJEN V ZDA Ahmed Rashid poroča, da je takratni šef CIA William Casey, leta 1986 pozival s pomočjo agencije ljudi po svetu, da se pridružijo Afganistanskemu Jihadu. Priribližno 100.000 islamskih militantnih fundamenentalistov, je med letoma 1982 in 1992 prispelo v Pakistan. Od teh borcev jih je 6.000 obiskovalo fundamentalistične šole v Pakistanu, brez, da bi sodelovali v bojih. Jasno, kot beli dan nam postaja, da je Al-Qaida kreacija Združenih držav, načrtno, da ustvarijo temelje za današnje sranje.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.16
Decembra 1979 je v Afganistan vstopilo tisoče sovjetskih vojakov, da bi preprečili propad novoustanovljene vlade. Talibani so ta napad samo iskoristili le kot novo krinko. Sedaj so osvobajali narod pred Sovijetsko Zvezo. Sile Sovjetske vojske so se iz Afganistana umaknile leta 1989 in »mujaheddin« je zasegel glavno mesto, Kabul, leta 1992. Za Afganistan je sveča upanja ugasnila. Med leti 1978 in 1992 je ameriška vlada za usposabljanje, oborožitev in financiranje »mujaheddina« zapravila 6 milijard dolarjev. Govori se tudi o številki visoki 20 milijard. Organizacijo so finacirali tudi bogati saudski šejki, kot je družina Bin Laden, ki je prispevala svoje miljarde. Ameriško politiko v zvezi z Afganistanom je oblikoval Carterjev varnostni svetovalec, Zbigniew Brzezinski. Njegov plan ni bil le prisiliti Sovjete, da se umaknejo, ampak njegov cilj je bil razšiririti to fundamentalno organizacijo v islamske republike v Sovjetski Zvezi, da bi destabilizirali Sovjetsko Zvezo in omogočili njen propad. Brzezinskijev načrt je trčil z ambicijami tedanjega Pakistanskega diktatorja Generala Zia ul-Haq-a, ki je hotel dominirati nad istim teritorijem. Evropske radijske hiše so po Sovjetski uniji predvajale islamsko revolucionarno propagando »mujaheddinu«, medtem ko so paradoksalno obsojali islamsko revolucijo v Iranu leta 1979. Ko je mujaheddin zavzel Kabul so Hakmatyarjeve sile poslale na mesto raketni dež, ki je ubil vsaj 2000 civilistov, dokler vlada ni pristala, da mu nudi mesto predsednika vlade. Kot zanimivost vam lahko povem, da je bil Bin Laden tesni Hekmatyarjev sodelavec. Hekmatyar je bil tudi znan, kot velika riba med pridelovalci in trgovci z opijem. Ta promet je ameiška CIA celo pospešila in ga omogočala do te stopnje, da je Afganistan končno postal največji pridelovalec in ponudnik opija na svetu. Kar 60 procentov opija, ki se pojavlja na svetovnem trgu prihaja iz Afganistana. Leta 1995 je bivši direktor CIA zadolžen za Afganistan ignoriral problem z opijem z naslednjimi besedami; »Naš primarni objektiv je bil nanesti čimveč škode sovjetskim silam. Res je da se je droga razširila, ampak naš glavni cilj je bil izpolnjen. Sovjeti so zapustili državo!«
janez6bbb
28. 10. 2010 11.16
Aprila, leta 1978 je Ljudska Demokratična Stranka (PDPA) zavzela oblast v Afganistanu in sprevrgla tedanjo totalitarno vlado v tej upostošeni deželi. PDPA se je zavzamala za radikalne spremembe, ki so ugajali majhnemu človeku. Hoteli so uvesti svobodno trgovino, uvesti boljše in bolj dostopno izobraževanje, ločiti religijo od države in celo nuditi enakopravnost ženskam. PDPA se je tudi zavzemala za jačanje prijateljskih odnosov z Sovjetsko Zvezo. In to je bil trn v peti, ki nikomur ni koristil, iluminatom še posebej ne. Ta stranka bi dejansko prinesla svobodo afganistanskemu ljudstvu, a bila je v napoto. Politika stranke je osebno prizadela in ogrozila bogate veleposestnike in Religijske voditelje. Nemudoma so začeli organizirati upor proti novoustanovljeni vladi, ki jim je grozila, z pretvezo, da ščitijo Islam. Ta vlada je tudi posredno grozila NWO in z njo na oblasti današnje dogajanje v svetu ne bi bilo možno in Busheva administracija bi se lahko za svojo »Vojno Proti Terorizmu« obrisala pod nosom. V Washingtanu so se novoustanovljene vlade ustrašili, saj je grozila njihovim ciljem, zato so nemudoma podprli afganistanski mujaheddin, pri zatiranju »uničevalvev Islama in afganistanskega ljudstva«.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.16
»Po vsem svetu… njihovi agentje, klienti in naši sateliti stojijo v našo obrambo – branijo našo moralo, naš intelekt, našo politiko in naš ekonomski sistem. Gibanja za svobodo so vstala in se ustanovila sama za prave cilje. Vzhajajo skoraj na vsakem kontinentu poznanemu človeku – v gorovju Afganistana, v Angoli, v Kampuchi in v Centralni Ameriki: ONI SO BORCI ZA SVOBODO!« - Ronald Reagan, 8. 3. 1985. S tem pozdravom je predsednik ZDA, Ronald Reagan pozdravil Bin Ladna in njegove Talibanske šefe in podrejene 8. marca 1985. Zli imperij je takrat bila Sovjetska Zveza in nekateri diktatorski režimi v deželah tretjega sveta. Kako hitro se stvari spremenijo in obrnejo na glavo v tej naši matrici groze. Danes je nekoč od Reaganove administracije hvaljena organizacija postala najbolj osovražena in iskana na svetu. Borci za svobodo so danes obtoženi za Ameriški pokol 11. septembra 2001 in proti njim se bije vojna, ki se nikoli ne bo končala. Čeprav nam je vsem jasno, da je Bin Laden imel malo ali celo nič z napadi enajstega septembra, je predstavljen kot novodobni kralj groze in najbolj iskan človek na svetu. Al-Qaida pa najbolj iskana in najstrašnejša organizcija, ki naj bi bila kriva za ves strah in grozo na svetu. Ameriška vlada pa seveda danes pod nobenim pogojem noče priznati dejstva, da je imela bilokakšno zvezo z stvaritvijo Al-Qaide in njenega »Offspringa« Bin Ladna. Ne priznajo očetovstva nad organizacijo, ki je kriva za teror v Alžiriji in Egiptu in najverjetneje tudi v New Yorku. Mainstream media je izločila in prefiltrirala vse povezave ameriške vlade z fundamentalisti. Informacije, ki škodijo uradnim zgodbam utišajo, tiste informacije, ki pa jim koristijo pa ponavljajo, kot mantre, da se ovcam usedejo na zavest.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.13
Senator Orrin Hatch (Iluminati), ki je bil tudi član »Senate Intelligence Commitee«, ki je odobril ameriško kolaboracijo z »mujaheddini« je zloglasno izjavil, da bi še enkrat sprejel to odločitev, ne glede na to, da bi sedaj vedel, kaj bo Bin Laden kasneje postal. Zgleda, kot, da se nekdo norčuje iz nas. Hatch (slika levo) je danes eden izmed najglasnejših pridigarjev in zagovornikov »Vojne proti terorizmu« in poziva Američane naj se borijo proti Al-Qaidi, ki jo je sam pomagal ustvariti. Predstavljam vam še enega človeka, ki se je pogosto pojavljal na malih ekranih po zloglasnih septembrskih napadih. Vincent Cannistrano, ki je opisan, kot bivši CIA inšpektor zadolžen za boj proti terorizmu in z njim povezanimi operacijami.Brzetinski Cannistrano je danes strikovnjak za teroriste, kot je Bin Laden iz preprostega razloga; to mrežo je pomagal ustvariti, zato pa ima toliko informacij, ki pomagajo ZDA pri boju proti terorizmu. Bil je zadolžen za operacije v Nicaragui med leti 1980 in 1984. Kasneje je postal zadolžen za »mujaheddinske« zadeve za Ameriški Varnostni Koncilj. Strinjam se, da so na mesto postavili eksperta na tem področju. Potemtakem bi bilo najboljše, da zaposlijo samega Bin Ladna.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.13
Pozval je ljudi, naj sodelujejo pri uničenju teh režimov in to dejanje oznanil, kot dolžnost vsakega pravega muslimana. Od arabcev je celo zahteval da izženejo rakave celice iz njiohovega sveta in, da jim bo to omogočilo mesto ob Alahu v nebesah. Leta 1994 so mu odvzeli savdski potni list in bil je prisiljen zapustiti svojo deželo. Vsa njegova sredstva so bila zamrzjena, Nekaj časa je preživel v Sudanu, v Afganistan pa se je vrnil maja 1996. Obnovil in na novo odprl je teroristične kampe, ki jih je tudi pomagal zgraditi. Iz sovraštva do ZDA in njegove domovine je Talibane združil v eno telo, ki so v Afganistanu prišli na oblast septembra leta 1996. Danes je Bin Ladnova privatna vojska, sestavljena iz ne-afganistanskih verskih fanatikov, ključna veja Talibanskega režima. V zvezi z 11. sepembrom 2001 in napadi tega dne, ameriška vlada vešče prikriva njihovo vpletenost v stvaritev ameriškega klavca Bin Ladna, in Hekmatyarja. Vešče prikrivajo dejstvo, da je Bin Laden produkt spletk, umazanih poslov in manipulacije same ameriške vlade in njihove iluminatske roke CIA. Iluminatom je spet uspelo, nekoga zmanipulirati do te meje, da namesto njih seje grozo v sveto v prepričanju, da se bori proti ZDA. Še en perfekten načrt iluminatov.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.12
Bin Laden le nadaljuje delo za katero je bil postavljen in ga je tudi začel v osemdesetih. Financira, hrani in uri plačence. Vse kar se je spremenilo so naročniki. Naročniki so se sedaj spremenili v sovražnike. Nekoč sta bila naročnik ISI in preko nje CIA. Danes pa naročnike in njegove šefe predstavljajo fundamentalistični Talibani. Bin laden je plačanec NWO in mu je vseeno za koga dela in kdo je sovražnik, njegovo delo je vedno koristilo NWO in zato ga ne bodo nikoli ujeli, vsaj dokler ne izpolnijo ciljev ne. Osama se verjetno svoje vloge sploh ne zaveda, ampak to je samo moja špekulacija. Spet bo prišel Bin Ladnov čas, da ga bodo lahko izkoristili za neko novo prelomnico, kot je bil 11. september 2001. Upam, da Bin Laden ne bo v prihodnosti spet igral pomembne vloge pri NWO teatru. Menim, da se Bin Laden svoje vloge v NWO sploh ne zaveeda in stoji trdno za svojimi fundamentalističnimi prepričanji in načelami. Bin Laden ni v očeh ZDA postal terorist nič prej, kot v tistem trenutku, ko ga je njegova Savdijska dinastija razedinila. Ampak dejstvo je, da se je Bin Laden morda razedinil sam, ko je nasprotoval nastanitvi ameriške vojske v Savdski Arabiji, kot predpriprave na Iraški vdor v Kuvajt. Ko so po koncu Zalivske vojne ameriške sile še vedno ostale v Savdski Arabiji, je v Osami Bin Ladnu jeza vrela in zamenjal je strani. Savdsko Arabijo in režime, kot je Egipt, ki so pod nadzprom ZDA, je razglasil za lutke ameriških interesov, tako, kot je nekoč PDPA bila lutka Sovjetske Zveze. Svojo domovino in Ameriko je obsodil in se zaklel, da bo vse svoje življenje posvetil da uniči mati nečistnico - ZDA in vse njene pristaše.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.12
Ti tabori, ki jih v Washingtonu pogumno kličejo »teroristične univerze, so bili zgrajeni v kolaboraciji med agencijama ISI in CIA. Bojevniki, vključno z tisoče plačanci so bili plačeni in rekrutirani iz strani Bin Ladna. Za njihovo oborižitev je skrbela sama CIA. ZDA in VB sta prispevala "trenerje" teh teroristov. Tom Carew, bivši britanski vojak, ki se je tajno boril za »mujaheddine«, je 13ega Avgusta 2000 izjavil za British Observer: »Američani so »mujaheddine« naučili pravil urbanega terorizma (avtobombe in tako naprej), da bi lahko efektivno z njihovo pomočjo udarili po velikih Ruskih mestih. Večine »mujaheddinov« sedaj to znanje uporablja proti tistim, ki so jim ga dali, vladi Združenih Držav Amerike. Dejstvo je, da brez CIA in Amerike »mujaheddini« nebi imeli terorističnega znanja s katerim sedaj razpolagajo!« Po tem lahko sklepamo, da je stvaritev te skupine služila svojemu namena. Morda so celo načrtovali in jih vključili v konflikte, ki smo jim priča danes, "Illuminati" so najverjetneje celotno stvar že načrtovali v času, ko so Američani organizacijo ustvarili za boj proti Sovjetski Zvezi. Al-Qaida, kot jo poznamo danes je bila ustanovljena med letom 1987/88, da bi prek nje vodili vse njene tabore in podružnice. Predstavlja kapitalistično organizacijo, ki integrira plačence in bojevnike in jih tudi vodi. Baza Al-Qaide svojim podružnicam nudi logistične storitve in legitimno pomoč v njihovih operacijah.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.12
Oče Bin Laden je umrl leta 1986. Njegov sin Osama je vse do leta 1994 imel celoten dostop do vseh finančnih sredstev tega konstrukcijskega imperija. Osama se rad pohvali, da je njegova družina vredna 6 milijard dolarjev. Najbolj prikrita informacija iz strani medijev pa je dejstvo, da je družina Bin Laden, leta 1994 izločila Osamo in mu presekala vse pravice do razpolaganja z denarjem in do dedovanja. Vzeli so mu celo delnice, ampak meni se vse bolj zdi je vse to igra, ker Bin Ladni so de NWO, in verjetno se tega zavedajo le Osama je zmanipulian in živi v svojem fundamentalističnem svetu ter nevede služi NWO za pospešitev doseganja njihovih ciljev. Militantne in poslovne dogodivščne Osame Bin Ladna v Afganistanu so bile blagoslovljene s strani dinastije Bin Laden in Savdsko-Arabskega režima. Njegovo tesno sodelovanje z MAK-om pomeni, da se je CIA vedno zavedala njegovih aktivnosti in jih tudi sprejemala. Milt Beardon, človek, ki je bil odgovoren za zadeve CIA v Pakistanu okrog leta 1986 je januarja 2000 za časnik, New Yorker izjavil: » Ali sem vedel, da je Bin Laden tam zunaj? Seveda sem. Ljudje, kot Osama so mesečno prinesli 20-25 milijonov dolarjev od Savdskih mogotcev in zalivskih arabcev in tako prispevali svoj podpis k vojni. In to je veliko denarja. Pomeni 200 do 300 miljonov dodatka na leto. To je bil sveta naloga, ki jo je Bin Laden opravljal, zato je vedno bil in vedno bo zaščiten!« Leta 1986 je Bin Laden pripeljal težko konstrukcijsko opremo iz Savdske Arabije v Afganistan. Osama je nosilec doktorata iz gradbeništva in konstrukcije. To znanje je uporabil, ko je zgradil tabore za usposbljanje teroristov. Nekateri so zakopani globoko v gorovje in so skriti pred očesom vojske in javnosti. Teh taborov ameriška vojska nikoli ne bo odkrila, ker se CIA ves čas zaveda njihove točne lokacije in jih tudi ščiti za interese NWO, katremeu agencija tudi odgovarja.
janez6bbb
28. 10. 2010 11.12
KAKO JE CIA USTVARILA BIN LADNA BIN LADEN Osama Bin Laden eden izmed sinov magnata/miljarderja, je leta 1980 prispel v Afganistan, da bi se pridružil Jihad-u. Religiozni fanatik in poslovni mogotec se je specializiral za rekrutiranje novih vojakov, financiranje in urjenje približno 35.000 neafganistanskih plačancev, ki so se priključili »mujaheddinu« Družina Bin Laden spada med vladajočo Savdsko kasto, ki je tesno povezana z ameriškimi družinami, ki vlečejo niti, kot je družina Bush. Družini sta tesni poslovni partnerki in obe vlečeta neposredne koristi iz vsake vojne, ki se na tem območju odvija. Družina Bin Laden je lastnik konstrukcijskega giganta v tem kraju sveta, ki je nosilec pogodb za vsa povojna popravila in obnove. Oče Bin Laden je bil Savdijski minister za javna dela. Delo mu je kot plačilo za usluge ponudil Kralj Faisal. Novopečeni minister je s svojim podjetjem in svojo vlado sklenil mnogo pomembnih konstrukcijskih poslov. Njegovo podjetje je bilo nosilec pogodb za obnovo svetih mest Meke in Medine. Leta 1966 je podjetje postalo največje privatno konstrukcijsko podjetje v zasebni lasti na svetu.
TV-MindControl
28. 10. 2010 11.02
kako so obupani . 3 dni ta članek visi gor. zanimljivo.
janez6bbb
28. 10. 2010 10.47
olaff obstaja, bil je vodja mudzahedinov v času rusko ameriškega boja v afganistanu, ima oz imel je 53 bratov in sester, čeprav se mu naj bi družina odpovedala, še vedno uživa veliko podporo nekaterih družinskih članov, ki so tudi zelo blizu saudskega dvora, v bistvu so bin ladnova družina po moči v saudski arabiji takoj za kraljevo družino, takšno moč pa so jim prinesli veliki gradbeni posli v Saudski arabiji. Njegov oče je eden večjih gradbenih mogotcev na bližnjem vzhodu, predvsem zaradi odličnih povezav z ameriško elito, ki jim je dodeljevala posle obnove v razničnih bližje vzhodnih državah.
MERDE-AVE-MERDE
28. 10. 2010 10.28
"Vam se zdi pravično, da živite v miru in na varnem, medtem ko okupirate naše države ter morite naše ženske in otroke?“ To je rečeno dobro ja, samo tega si ni izmislil noben Osama B.L. ...
.eu.
28. 10. 2010 10.18
Pa kaj vam je osama je neresničen in ne obstaja že od vsega začetka.
mog21
28. 10. 2010 10.03
ta clovek bo se 15 let grozil celmu svetu.......ko bo umrl od starosti pa bomo itak vsi teroristi
P.I.N.C.
28. 10. 2010 09.41
A zdej že grejo Francozi po poti Američanov, v smislu ustrahovanja lastnega naroda, da so vodljivi ko avtomobilčki na daljinsko... Zdej pa še sam čakam, da bo Boratov kabinet posnel video z Osamo, ki grozi Sloveniji...
Jimi1
28. 10. 2010 08.57
Hja... ob 2 mio priseljenih misličih, ki žive skoraj v arabskih getih, ob slabih gospodarskih razmerah, ob nezadovoljstvu z vsemi kapitalu naklonjenimi reformami, mu kadra za zaposlitev na del mestu "Terorist" ne bo manjkalo.... PS; Ta možakar ima tehnično neverjetno dobeo opremljeno "votlino"... kot, da bi se javljal iz ZDA....Ja , morda pa je spet potrebno s strahom umiriti Francoze, ki protestirajo.....
Ales Kucej
28. 10. 2010 08.36
Sej še ni tok neumn
kolcamož
28. 10. 2010 08.23
PRAVILNO ,ZOB ZA ZOB....