Tujina

Škandal v Srbiji: na zabavah za elito naj bi zlorabljali mladoletnice

Jagodina, 22. 04. 2021 16.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Melita Stolnik
Komentarji
0

Srbijo pretresa škandal zaradi zlorabe mladoletnic za zabave, ki so se jih udeleževali vidni srbski politiki in podjetniki. Organizator zabav je vodja koalicijske stranke Združena Srbija, Dragan Marković Palma. Mladoletna dekleta so na zabave v Jagodini vozili iz Beograda, je za eno od zasebnih srbskih televizij povedal nekdanji natakar v hotelu, kjer so prirejali zabave za elito. Na eno od zabav naj bi bila vabljena tudi premierka Ana Brnabić. Marković, ki je bil v preteklosti sodelavec vojnega zločinca in vodje zemunskega klana Željka Ražnatovića Arkana, vse zanika, opozicijo in pričo pa obtožuje podtikanja. Medtem je tožilstvo že sprožilo preiskavo.

Draganu Markoviću Palmi pravijo vladar Jagodine. Življenje mesteca južno od Beograda kroji že 17 let. In tam naj bi Marković že leta zlorabljal mladoletnice. "Zvodništvo žensk, deklet in deklic ni samo delo mafije. Je skorajda vsakodnevnica tudi v naši Srbiji," razlaga Marinka Tepić iz Stranke svobode in pravičnosti. 

Tepićeva se je  sklicevala na izpoved nekdanjega Markovićevega uslužbenca, ki med drugim trdi, da je bil večkrat priča dogajanju v Markovićevem hotelu."S taksi službo Lux so iz Beograda ob posredovanju različnih oseb iz Jagodine prihajale deklice, prepričan sem, da so bile stare 15, 16, 17 ali 18 let," pojasnjuje nekdanji uslužbenec. Pripeljali so jih na ekskluzivne zaprte zabave, ki jih je Marković prirejal za znane politike in podjetnike. "Videlo se je , da so po teh zabavah te deklice odšle z njim (Markovićem) in njimi (gosti). Predvsem po tem ko so deklice opili," še doda.

Dragan Marković Palma
Dragan Marković Palma FOTO: POP TV

Marković nasprotuje vsem obsodbam

Marković vse zanika in trdi, da gre za konstrukt opozicije. Zahteva preiskavo proti vsem, ki si ga drznejo obtoževati. "Vse je laž, kar je rekla (Tepićeva). Celo zakrili so obraz zaščitene priče," nasprotuje Marković. Da je bil gost zloglasnih zabav zanika tudi predsednik srbske skupščine Ivica Dačić. "Nisem sodeloval na nobenih tajnih zabavah, ne vem zakaj jim tako pravijo, ker nisem smrkavec, da bi hodil na zabave," se je zagovarjal Dačić. A prav Dačić je bil notranji minister v času, ko je bil Marković osumljen in oproščen obtožb o vpletnosti v umor lokalnega novinarja v Jagodini leta 2014. 

"Morda bi morali razmisliti o tem, ali bi primer predali višjemu tožilstvu za organizirani kriminal," menijo v srbskem Centru za pomoč dekletom in za boj proti trgovini z ljudmi. Tudi opozicija zato dvomi, da bo preiskava tožilstva in policije v Jagodini, kjer kraljuje Marković, nepristranska. 

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3