Tujina

Srbske uniforme za nemško vojsko

Beograd, 02. 02. 1998 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Konfekcijska družba Jumko iz srbskega mesta Vranje bo za nemško vojsko letos sešila 135.000 uniform v vrednosti štirih milijonov mark. Kot je povedal eden izmed vodilnih sbske družbe Milorad Jovanović, uniforme šivajo iz blaga, ki je izdelano po ekološkem postopku in je nevidno za infrardeče žarke.

Družba Jumko je lani nemškim enotam prodala 500.000 uniform v vrednosti 14 milijonov mark. Sicer pa namerava družba letos izvoziti za 25 milijonov dolarjev izdelkov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.