Tujina

Srbski poslanec Vučiću in Brnabićevi zagrozil s smrtjo

Beograd, 18. 10. 2018 17.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / V.Š.
Komentarji
8

Poslanec srbskega desničarskega gibanja Vrata (Dveri) Srđan Nogo je v sredo na Youtubu zagrozil s smrtjo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću in premierki Ani Brnabić. Podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović je te grožnje najostreje obsodila in pristojne organe pozvala, naj se takoj odzovejo.

Poslanec Dveri Srđan Nogo je v izjavi za eno od srbskih medijskih hiš, ki so jo prenašali na Youtubu, dejal, da je po njegovih informacijah srbska premierka Ana Brnabić že parafirala dublinski sporazum o migrantih in če to drži, "bi jo bilo treba takoj obesiti na Terazijah, poleg nje pa tudi Aleksandra Vučića".

"Če je Ana Brnabić dejansko parafirala dublinski sporazum, in imam podatke, da je to storila, potem lahko Bruselj Srbiji vrne 1,2 milijona migrantov," je še dejal Nogo.

Vučić je ocenil, da premierke nekateri ne želijo zaščititi, ker "ni lojalna nekim drugim ljudem in državam, temveč svoji vladi in svoji državi".
Vučić je ocenil, da premierke nekateri ne želijo zaščititi, ker "ni lojalna nekim drugim ljudem in državam, temveč svoji vladi in svoji državi". FOTO: AP

To grožnje je danes "najostreje" obsodila podpredsednica srbske vlade Zorana Mihajlović. "Vedno se bom odzvala in ščitila pred tistimi, ki svojo politiko utemeljujejo na nasilju, žalitvah, klevetah in prostaštvu. Ta grožnje Dveri s smrtjo je še enkrat pokazala, kakšna je politika opozicijske Zveze za Srbijp," je dejala Mihajlovićeva.

Višje javno tožilstvo v Beogradu je zaradi groženj že sprožilo predkazenski postopek. Tožilstvo je policiji poslalo zahtevo za zbiranje obvestil zaradi groženj poslanca Srđana Noge predsedniku in premierki, je pojasnila tiskovna predstavnica tožilstva Tatjana Sekulić.

Na grožnje se je odzval tudi srbski predsednik Vučić, ki je odločno stopil v bran Brnabićevi. Kot je dejal, grožnje zanj niso nič novega, vendar sam ne more molčati, ko je tovrstnih groženj deležna ženska, poročajo srbski mediji.

Na brutalne žalitve in grožnje na njegov in še posebej na račun premierke Ane Brnabić se niso odzvali niti tisti, ki bi se morali po funkciji, je opozoril in dodal, da se niso odzvali niti takrat, ko so Brnabićevi grozili s posilstvom.

Vučić je ocenil, da premierke nekateri ne želijo zaščititi, ker "ni lojalna nekim drugim ljudem in državam, temveč svoji vladi in svoji državi". Tistim, ki bi "obešali in posiljevali", ker nimajo svoje politike, je sporoči, da jih narod ne želi. "Naš obračun z njimi bo še bolj resna in marljivejša politika vlade," je dejal Vučić, ki ne izključuje možnosti predčasnih parlamentarnih volitev.

Srbija ni in ne more parafirati dublinskega sporazuma, saj gre za dogovor med članicam EU, spoštujejo pa ga še štiri države - Švica, Norveška, Islandija in Liechtenstein, je danes v odzivu pojasnila Brnabićeva. V odgovoru poslancu je na Twitterju zapisala: "Resnica pri vas precenjena kategorija? Grožnje očitno ne."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
19. 10. 2018 13.44
KJE JE POSNETEK???
dreko123
19. 10. 2018 08.28
+4
malo pretirana izjava, če prav so včasih izdajalcem svojega naroda in države obešali ali sekali glave... tko da :)
flatearth
18. 10. 2018 19.39
+7
Na Balkanu se to samo tako reče, kot v Avstriji "guten tag",
tarzan13
18. 10. 2018 19.20
-2
v srbiji je vse možno...
samuray1
19. 10. 2018 08.52
Toda nobenemu ni zanimiva tvoja poturščina
VolkBrenin
18. 10. 2018 18.27
+13
če brnabičevi grozijo s posilstvom je stvar resna ...Ne vemo samo , katerega spola naj bi bil posiljevalec...
Mcmrtfg
18. 10. 2018 19.59
+5
sej v Srbiji niti ne vedo katerega spola je ona