Tujina

Srečanje Drnovšek-Solana v Davosu

Davos, 31. 01. 1998 15.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsednik vlade Janez Drnovšek se je nemudoma po prihodu v Davos sinoči srečal z generalnim sekretarjem zveze NATO Javierjem Solano. Sogovornika sta v daljšem neformalnem pogovoru izmenjala stališča glede kriznih žarišč južno in vzhodno od Slovenije, v katerih v okviru Natovih varnostnih operacij sodeluje tudi Slovenija. Pogovarjala sta se tudi o aktivnostih Slovenije na njeni poti v NATO in skorajšnjem uradnem obisku Solane v Sloveniji.

Drnovšek se je danes že srečal s predsednikom belgijske vlade Jean-Luc Dehaeneom. Predvideno je še srečanje s predsednikom nizozemske vlade Wimom Kokom, predsednikom Evropske komisije Jacquesom Santerjem, veleposlanikom Združenih držav Amerike pri ZN Billom Richardsonom ter predsednikom predstavniškega doma ameriškega kongresa Newtom Gingrichem. Drevi je predvideno še srečanje z generalnim sekretarjem Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj Donaldom Johnsonom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.