Tujina

Srečanje Drnovška in Chiraca

Pariz, 10. 02. 1998 11.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski premier Janez Drnovšek se je na svojem prvem uradnem obisku v Franciji dopoldne sešel s francoskim predsednikom Jacquesom Chiracom. Osrednji temu pogovora sta slovensko vključevanje v Evropsko unijo in prizadevanja Slovenije za vstop v NATO.

Ker je Slovenija 1. januarja za dve leti zasedla mesto nestalne članice Varnostnega sveta ZN, kjer je Francija stalna članica, imata sogovornika na dnevnem redu tudi ključne mednarodne probleme, med njimi predvsem iraško krizo.

Predsednik vlade Drnovšek se bo danes sešel še s francoskim premierom Lionelom Jospinom, predsednikom senata Renejem Monoryjem in vodjo diplomacije Hubertom Vedrineom. Jutri bo imel pogovor s predsednikom Narodne skupščine Laurentom Fabiusom, pred odhodom iz francoske prestolnice pa se bo sešel še z nekdanjim predsednikom Evropske komisije Jacquesom Delorsom.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.