Tujina

Srečanje predstavnikov DZ in Slovencev v Italiji

Špeter, 12. 02. 1998 17.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predstavniki komisije DZ za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu so se danes srečali s predstavniki Slovencev v Nadiških dolinah v Italiji. Ogledali so si dvojezično šolo v Špetru Slovenov, ki je od letos uradno priznana tudi s strani Italije, ter se sestali tudi s predstavniki Gorske skupnosti pod vodstvom njenega predsednika in župana Špetra Firmina Mariniga.

Marinig je poudaril, da bi bilo za Slovence v Benečiji, ki so zaradi geografske odmaknjenosti v izedno težkem položaju, zelo pomembno, da bi se lahko s pomočjo Slovenije vključevali v projekte čezmejnega sodelovanja Evropske unije, kakršen je na primer Interreg. Dodal je, da na območju, kjer živijo, ni moč dobiti signala slovenske televizije, kar bi bilo po njegovih besedah z jezikovnega in informacijskega vidika zanje življenjskega pomena.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.