Tujina

Po zrušenju stavb v Marseillu pogrešajo 10 ljudi

Marseille, 05. 11. 2018 14.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
D.L. / V.Š.
Komentarji
1

V središču Marseillla, nedaleč od starega pristanišča, sta se nenadoma zrušili dve stavbi. Obe sta imeli velike razpoke v pročelju, ena je veljala za preveč nevarno, da bi dovolili vstop vanjo. Po trenutnih podatkih pogrešajo deset ljudi, še dva mimoidoča sta poškodovana.

V središču Marseilla sta se nenadoma zrušili dve večnadstropni stanovanjski zgradbi. Kot je sporočilo francosko notranje ministrstvo, zaenkrat predvidevajo, da je pod ruševinami ujetih 10 ljudi.

Pogrešajo osem stanovalcev in dva mimoidoča

Povedali so, da je med pogrešanimi osem stanovalcev in najverjetneje še dva sprehajalca, ki sta se v tistem času nahajala pred stavbo.

Po prvih besedah predsednika regije Provansa-Alpe-Azurna obala Renauda Museliera, je bilo pogrešanih devet ljudi, sedem od njih naj bi bilo stanovalcev ene izmed stavb, še dva pa naj bi se v času zrušenja naključno nahajala v neposredni bližini obeh stavb, poroča portal bfmtv.com.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Glede obeh mimoidočih, na katera naj bi se stavbi zrušili, obstajajo določeni dvomi, dodaja Muselier. Posnetki kamer na tej ulici namreč kažejo dve osebi, ki sta se v trenutkih pred zrušenjem nahajali pred stavbo, a se kamere nato obrnejo, zato ni jasno, ali sta ostali tam ali sta odšli stran. Še dva mimoidoča naj bi bila laže poškodovana.

Stavbi sta imeli v pročelju velike razpoke

 Reševalci s psi nadaljujejo s preiskovanjem ruševine in iskanjem preživelih. 

Oba stavbi sta imeli v pročelju velike razpoke, eno od njiju pa so že pred časom razglasili za preveč nevarno in vstop prepovedali. 

Štiri- in petnadstropna stavba sta se v kup ruševin spremenili v nekaj sekundah, je povedal prodajalec, ki ima v bližini trgovino. Soseda pa je povedala, da je slišala nenavaden hrup in v trenutku je bilo tudi njeno stanovanje polno prahu. 

Oblasti so evakuirale prebivalce sosednjih stavb, saj se bojijo, da je nesreča tudi v njihovi konstrukciji pustila usodne posledice. Vrnili se bodo lahko, ko bodo zagotovili, da ni več nevarnosti. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kairos22
05. 11. 2018 22.27
-2
Bravo Francozi 👏🏻