Tujina

Šri Lanka: Tesna zmaga vladajoče stranke na lokalnih volitvah

Colombo, 07. 04. 1999 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Vladajoča šrilanška stranka predsednice Chadrike Kumaratunge je na volitvah v petih provincah zmagala s tesno večino.

Tamkajšnji mediji danes poročajo, da je Ljudska zveza (PA) dobila 43 odstotkov glasov, opozicijska Nacionalna stranka (UNP) Ranila Wickramasinghe pa 42,5 odstotka. Volitve veljajo za preskus predsedniških in parlamentarnih volitev, ki naj bi bile najkasneje v prihodnjem letu.

Neodvisni opazovalci sicer poročajo o nasilju ter poskusih ponarejanja glasov v času volitev, vendar ne navajajo, ali je to kaj vplivalo na rezultate volitev. Volilna udeležba je bila 70-odstotna.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.