Slovenija

Aktivne počitnice: otroci se lahko na zabaven način naučijo osnov tenisa

Ljubljana, 22. 06. 2023 19.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Vesna Petrovič
Komentarji
1

Čeprav so otroci neizmerno veseli, ker je konec šolskega leta tik pred vrati, so nekateri starši zaskrbljeni, saj ne vedo, kam z njimi med dvomesečnimi počitnicami. In če nimajo dedkov in babic, ki bi jih varovali, se morajo starši pogosto odločiti za samoplačniško počitniško varstvo. Izbirajo lahko med različnimi programi počitniškega varstva, od športnih aktivnosti do ustvarjalnih delavnic. Tenis klub Zsport v Ljubljani ponuja športno aktivno počitniško varstvo, v katerem se otroci na zabaven način naučijo osnov tenisa ali pa svoje veščine še dodatno izpopolnijo. Preizkusijo se lahko tudi v košarki, odbojki, badmintonu in v dobri stari igri med dvema ognjema.

Kako je pravzaprav na poletnem počitniškem varstvu v Zsport klubu, so najbolje znale povedati nasmejane deklice in ljubiteljice tenisa Stela, Živa in Taja, lanskoletne udeleženke teniškega programa. Ena izmed deklic je povedala, da je doživetje zelo zabavno in da se zaradi športa več gibajo ter da se s programom obenem še veliko naučijo. 

Dolgčas jim, kot pravijo, ni bilo. Zgodilo se je prav nasprotno. "Imeli smo ogrevanje, treninge in pa kosila ter animacije. Občasno smo šli tudi na bazen," še dodajajo deklice. 

Tenis klub Zsport v sodelovanju s Centrom Brihte pripravlja pester program počitniškega varstva.

Luka Zalaznik, predsednik tenis kluba Zsport, o programu pove: "Zavedamo se, da moramo najti rešitve in da za otroke poskrbimo na način, da ta prosti čas preživijo kvalitetno, varno, zdravo in zabavno."

V dopoldanskem času se bodo otroci spoznali s tenisom, ki je veliko več kot le mahanje z loparjem, še doda Zalaznik, ki je obenem tudi dolgoletni trener. Prav tako pove, da je otrokom namenjeno začetno spoznavanje s tenisom in da je naloga kluba, da otroke po starostnih kategorijah in po njihovem predznanju razporedijo v skupine ter jim tako predstavijo ta čudoviti šport. 

Po tenisu sledi čas za kosilo in po kosilu za otroke poskrbijo animatorji iz Centra Brihte.  

Simona Peklaj iz centra Brihte program opiše z naslednjimi besedami: "Včasih jih peljemo na kopališče Kodeljevo in jih naučimo delati milne mehurčke, veliko se ukvarjamo s športnimi igrami in ogromno poudarka damo na to, da so otroci čim več v naravi."

Pravijo, da je prednost njihovega počitniškega varstva prilagodljivost.

"Imamo tedenske celodnevne programe, obenem pa lahko starši za svoje otroke izberejo dnevno udeležbo, ki je ponujena v treh sklopih. Na voljo imajo samo dopoldanski program, dopoldanski program z organiziranim kosilom ali pa celodnevni program," še dodaja Zalaznik. 

Na teniških igriščih Zsporta na ljubljanskih Fužinah je dovolj prostora za vse otroke, ki želijo preživeti počitniško varstvo v družbi vrstnikov z loparji in rumenimi žogicami, prijavite pa se lahko na spletni strani Zsporta.

Zalaznik za konec pove še, da imajo organizirane dejavnosti varstva in športnih ter teniških aktivnosti prve tri tedne v juliju in zadnje tri tedne v avgustu.

Na voljo so seveda tudi subvencionirana počitniška varstva, a je teh bistveno premalo za vse osnovnošolce. Ostanejo samo še plačljiva, katerih cene se v Ljubljani gibljejo od 130 do 350 evrov za en teden.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mio56
22. 06. 2023 21.51
+2
Ja OK super...kaj pa naprimer notranjska? Mi nimamo ama njente nič!! Še gostilne, kjer bi se mulci lahko nacejal se iz dneva v dan zapirajo!