Črna kronika

Mafijec skušal pobegniti preko terase

Palermo, 16. 11. 2009 10.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska policija je prijela 45-letnega moškega, ki velja za številko dve v hierarhiji sicilijanske mafije. Preiskovalci zdaj prejemajo številne čestitke, tudi s strani navadnih občanov.

Italijanska policija je v nedeljo na Siciliji prijela pomembnega voditelja mafijske združbe "Cosa Nostra", ki se je pred roko pravice skrival že 15 let. 45-letni Domenico Raccuglia naj bi veljal za številko dve v hierarhiji sicilijanske mafije.

Kot je sporočila policija v Palermu, so Raccuglio zasačili v njegovem stanovanju v Calatafimi pri Trapaniju. Poskušal je še pobegniti preko terase, a je policija pred tem hišo obkolila, zato mu ni uspelo.

Aretacija Domenica Raccuglia
Aretacija Domenica Raccuglia FOTO: Reuters

Mafijec je bil na seznamu 25 najnevarnejših italijanskih zločincev, ki ga vodi notranje ministrstvo. Po njegovem prijetju naj bi preiskovalci na Siciliji že prejeli več čestitk, tudi s strani navadnih občanov.

Italijanski notranji minister Roberto Maroni je prijetje Raccuglie označil za "najhujši udarec Cosa Nostri v zadnjih letih". Maroni je poleg tega predlagal tudi, da bi se proti italijanski mafiji borili v celotni EU in sicer z zaseganjem kriminalno prisluženega premoženja. Le tako bi mafijo resnično lahko premagali, meni Maroni.

Raccuglio sedaj čaka prestajanje dosmrtne zaporne kazni, na katero je bil obsojen zaradi številnih kaznivih dejanj, med njimi tudi umorov. Odgovoren naj bi bil tudi za umor 13-letnega Giuseppeja di Mattea, ki ga je dal leta 1996 ubiti, da bi se maščeval skesanemu mafijskemu kolegu. Trupla dečka niso nikoli našli, ker ga je mafija raztopila v kislini.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jan Horvat 1
16. 11. 2009 17.25
temu se reće ćkapi
BigSlavnih
16. 11. 2009 16.27
z kislino? ajoj bed
19slovenija91
16. 11. 2009 10.30
Ja bravo ki čem rečt!
Foen
16. 11. 2009 10.19
predvidevam da berlusconija ni bilo med njimi