Tujina

Število beguncev s Kosova presega vsa pričakovanja

Tokio/Pariz/Tel Aviv/Madrid/Canberra, 06. 04. 1999 10.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA/AFP/dpa, 10:25
Komentarji
0

Število beguncev s Kosova ''narašča hitreje, kot je bilo predvideno'', zato utegne njigovo število kmalu narasti na 900.000, je v pogovoru za japonski dnevnik Asahi Šimbun povedala visoka komisarka Združenih narodov za begunce Sadako Ogata.

''Najprej smo se pripravljali na 100.000 beguncev, nato na 350.000, vendar pa njihovo število vztrajno narašča,'' je pojasnila Ogata.

Evropska komisarka za humanitarne zadeve Emma Bonino je v današnji izjavi za televizijsko postajo France 2 izrazila zadržanost v zvezi s predvidenimi prevozi beguncev v države, ki ne mejijo na ZR Jugoslavijo. Boninova je poudarila, da ''ljudje želijo ostati blizu Kosova''. Dodala je še, da jugoslovanski predsednik Slobobdan Miloševič uporablja ''človeške bombe''. ''Tudi če sprejmemo 50.000 beguncev, bo Miloševič v nekaj urah pregnal 100.000 novih,'' je poudarila komisarka Boninova, ki se je zavzela za politično, finančno in strukturno pomoč državam na območju, da bi te lahko ustrezno poskrbele za pregnance.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.