Tujina

Število žrtev požarov v Grčiji naraslo na 91. Med mrtvimi tudi pogrešani dvojčici

Atene, 30. 07. 2018 10.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, N.Š.K.
Komentarji
0

V uničujočem gozdnem požaru, ki je minuli teden razdejal obmorska letovišča blizu Aten, je umrlo najmanj 91 oseb. Še vedno pa jih pogrešajo 25. Med umrlimi je več otrok, pa tudi štirje tujci. Mesto Mati je obiskal premier Cipras, ki se je srečal s prebivalci, reševalci in gasilci.

V uničujočem gozdnem požaru, ki je minuli teden razdejal obmorska letovišča blizu Aten, je po najnovejših podatkih gasilcev umrlo 91 ljudi, 25 jih še pogrešajo, poročajo tuje tiskovne agencije.

V požaru je umrlo 91 oseb, od tega več otrok.
V požaru je umrlo 91 oseb, od tega več otrok. FOTO: AP

Tiskovna predstavnica gasilcev Stavroula Malliri je povedala tudi, da še vedno več trupel niso identificirali in da bi ta postopek lahko trajal več dni. Med njimi bi lahko bili tudi pogrešani, je dodala.

Konec upanja za očeta pogrešanih dvojčic

Med smrtnimi žrtvami je več otrok, med drugim devetletni dvojčici, šestmesečni dojenček ter 11 in 13 let stara brat in sestra. Med žrtvami so doslej identificirali štiri tujce - Irca, ki je bil na medenih tednih, Poljakinjo s sinom ter Belgijca.

Požar je izbruhnil minuli ponedeljek na območju pristaniškega mesta Rafina vzhodno od Aten. Skoraj polovica domov v bližnjem letovišču Mati je bila uničena ali močno poškodovana.

Premier Cipras je obiskal letovišče Mati.
Premier Cipras je obiskal letovišče Mati. FOTO: AP

Mati je danes prvič od izbruha požara obiskal premier Aleksis Cipras, ki se je srečal z gasilci, vojaki in lokalnimi prebivalci. Pred parlamentom v Atenah naj bi se kasneje danes zbrali ljudje in za žrtve prižgali sveče.

Preiskava poteka, oblasti pa sumijo, da so bili požari podtaknjeni.

Atenski časnik Katimerini, ki se sklicuje na vire med preiskovalci, je v nedeljo poročal, da naj bi enega od požarov zanetil tamkajšnji prebivalec iz malomarnosti, ko je sežigal suho vejevje in travo, ogenj pa je zajel drevje in se hitro razširil. Župan kraja Penteli je medtem že večkrat ponovil, da so požari posledica pretrgane električne napeljave.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.