SP odbojka 22

Stožice bučale in 'gorele'

Ljubljana, 31. 08. 2022 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Barbara Slukan
Komentarji
0

Do zadnjega sedeža in stojišča razprodane Stožice so v tretjem dejanju slovenskih odbojkarjev v torek bučale in gorele, Nemčijo so namreč naši odbojkarji premagali s 3:0, za kar pa je zagotovo zaslužna tudi skoraj 12.000-glava množica navijačev, ki je ozračje ogrevala že ure pred tekmo. Vzdušje je slavnostni vrhunec doseglo že takoj po ogrevanju, ko so navijači kar brez tonske spremljave in v en glas odpeli slovensko himno.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Pomoč navijačev priznavajo tudi odbojkarji
    03:09
    Iz 24UR: Pomoč navijačev priznavajo tudi odbojkarji
  • Iz 24UR: Neverjetno vzdušje na tekmi proti Nemčiji
    04:08
    Iz 24UR: Neverjetno vzdušje na tekmi proti Nemčiji
  • Iz SVETA: Navijaška evforija ponesla slovenske odbojkarje do nove zmage
    03:27
    Iz SVETA: Navijaška evforija ponesla slovenske odbojkarje do nove zmage

O prednosti domačega terena se v športu veliko govori, a to, kar odbojkarska izbrana vrsta in vsi njeni sodelavci te dni doživljajo v Stožicah, je težko opisati z besedami. Slovenske navijaške barve, klobuki in zastave so le del te športne evforije. Osrčje pa predstavljajo navijači, ki ne omagajo niti za sekundo, ki čisto vsako točko naših fantov nagradijo z burnim odzivom, ki kot eden prepevajo navijaške pesmi in iz katerih ves čas sijeta ponos in pripadnost Sloveniji. 

Morje rdeče-belo-modrih navijačev je včeraj že tretjič od začetka svetovnega prvenstva v odbojki preplavilo stožensko ploščad, kako ne, naši fantje so namreč znova branili slovenske barve. Vzdušje se je iz minute v minuto stopnjevalo, v dvorani pa vrhunec doseglo, ko je na igrišče stopil prvi od naše odbojkarske šesterice.

Kleno slovensko športno zavest so v areni med tekmo prekosili samo še decibeli. Z navijanjem skoraj 12.000-glave množice so ti zabeležili stotico.

Z vsako novo točko proti Nemcem in z vsakim dobljenim nizom je evforija v dvorani dosegla novo stopnjo. "Uživam na polno. Res je dobro, energija, vse je dobro," so bili glasni navijači. "Boljše ne more biti, ne samo, da naši zmagujejo, igrajo fantastično. Eden za vse, vsi za enega. Mi publika smo sedmi igralec," pa so bili mnenja drugi. 

Navijači na tekmi Slovenija : Nemčija
Navijači na tekmi Slovenija : Nemčija FOTO: Aljoša Kravanja

Čeprav so navijači odbojkarjem že pred tekmo napovedovali slavje, je bila zmaga še toliko slajša prav zaradi neverjetnega naskoka. "Zmaga je čista kot solza," je bil po zmagi jasen eden od navijačev. "Boljšega dogodka si skoraj ne moreš zaželeti," pa pravi drugi.

A brez 7. igralca – publike, je po tekmi povedal reprezentant Klemen Čebulj, takega uspeha ne bi bilo. "Slovenski navijači in navijačice so res fantastični, jaz si srčno želim, da bo tako naprej tudi v osmini finala. Z njimi res lahko pridemo daleč," je še dodal Čebulj.

Po treh neverjetnih večernih predstavah zdaj odbojkarje čaka počitek. Navijači pa si bodo do sobotnega spopada lahko nabrali novih moči in spočili glasilke.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.