Tujina

Stradivarijevo violino prodali za 920.000 dolarjev

Pariz, 06. 02. 1998 08.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Violino, ki jo je leta 1714 izdelal znani italijanski graditelj godal Antonio Stradivari, so na dražbi v Drouotu v Parizu prodali neznanemu kupcu za 5,6 milijona francoskih frankov oziroma 920.000 dolarjev. Na isti dražbi so prodali tudi Stradivarijevo violino iz leta 1698, za katero pa je bilo treba odšteti "le" 4,3 milijona frankov, ker so jo medtem predelali. Violine znamenitega italijanskega mojstra so sicer zelo redke, na dražbah pa običajno dosežejo izredno visoke cene. Agencija Reuters pripominja, da je neka Britanka na londonski dražbi leta 1995 svoji 10-letni hčerki kupila Stradivarijevo violino za 375.500 funtov (glede na sedanji menjalni tečaj 617.000 dolarjev).

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.