Tujina

Nova Zelandija umika avstralske jagode s trgovskih polic

Wellington, 24. 09. 2018 09.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zaradi strahu pred iglami v jagodah, ki so jih pred tednom dni našli v Avstraliji, novozelandska trgovska veriga s svojih polic umika vse jagode avstralske znamke Choice. Kupcem prav tako svetuje, naj jagode narežejo, preden jih pojejo.

Ena večjih novozelandskih trgovskih verig je s svojih polic po državi umaknila avstralsko znamko jagod Choice, potem ko so v zabojčku z jagodami, kupljenimi v Aucklandu, našli igle, piše CNN.

Jagode
Jagode FOTO: Thinkstock

Iz trgovske verige Countdown so včeraj sporočili, da so znamko Choice umaknili iz trgovin preventivno, prav tako pa so vsem kupcem svetovali, naj jagode narežejo, preden jih pojejo. Na Novi Zelandiji sicer niso zaznali nobene bolezni ali poškodbe, omenjena trgovska veriga pa tesno sodeluje z novozelandskimi in avstralskimi oblastmi.

"Pri Countdown jemljemo varnost hrane zelo resno, zato smo umaknili vse jagode znamke Choice, ki so ostale na policah trgovin Countdown, SuperValue in FreshChoice, medtem ko primer preiskujemo z našimi dobavitelji," so sporočili.

Za omenjeni korak se je novozelandska trgovska veriga odločila po tem, ko so prejšnji teden v Avstraliji prijavili najmanj sto primerov igel, ki so jih našli v jagodah. Igle so našli v vseh šestih avstralskih državah, pri najmanj šestih različnih znamkah jagod. Najdba igel je povzročila vsesplošno panika tako v Avstraliji kot tudi v sosednjih državah.

"To ni šala. To ni smešno. Življenja delovnih Avstralcev so ogrožena in otroci so prestrašeni," je v sredo dejal avstralski premier Scott Morrison in dodal, da gre za strahopetno dejanje, česar v državi ne bodo dopuščali, zato bodo proti ’strahopetcem’ ukrepali.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

komarec
24. 09. 2018 09.36
-4
Avstralija za nekatere obljubljena dežela kjer vse štima. Lepo vas prosim, Slovenija je zakon.
KrofKrof
24. 09. 2018 11.14
+31
Slovenija je res čudovita in razgibana deželica, kjer imaš vse od gora do morja ter vse vmes. Ostalo pa je ena sama žalost s parlamentom na čelu.