Svet

Stranka DeSUS izgublja podporo. Bo odstopil tudi Erjavec?

Ljubljana, 09. 03. 2021 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Kaja Kobetič
Komentarji
8

Člani Desusa računajo, da bodo kmalu prišli do zaključka, kaj bo s stranko. Po neuspeli nezaupnici naj bi bil na mizi celo odstop Karla Erjavca, kar pa bi za Desus prineslo nove težave. Že v četrtek se bo sestala tudi stranka SMC, v kateri se nezadovoljstvo stopnjuje, medtem ko vodstvo stranke molči, pa so vse glasnejše kritike lokalnih odborov glede drže, ki jo kaže stranka. Da ministri ne zagovarjajo svojih stališč in podlegajo ostalim koalicijskim partnerjem, so jasni v lokalnih odborih, in to se mora končati.

Tri pisma s podpisi štirih lokalnih odborov SMC, naslovljena na vodstvo, kažejo, da stranka izgublja podporo. Lokalni odbori namreč pozivajo, naj vodstvo dobro premisli o poti, po kateri hodi. Vojko Šergan, LO SMC Hrastnik, pravi: "To ni SMC. Preveč se zlivamo z vodilno stranko v koaliciji, kar pa ni dobro za SMC. Ta mora imeti svojo hrbtenico in svoja načela." Zato pričakujejo, da se bodo po teh tudi ravnali in da si bo vodstvo na svetu stranke, ki se bo odvil v četrtek, nalilo čistega vina, preden bo prepozno. "In da se pozicioniramo kot sredinska liberalno-demokratična stranka," še dodaja Šergan. Predvsem si želijo, da bi se nesoglasja, ki nastajajo v stranki, tam tudi rešila – in ne pred očmi javnosti, kot to počne DeSUS, še dodajajo.  Stanje se tam še vedno ne umirja. "V stranki sem 21 let in kaj takega, kar je v zadnjih dveh letih, ko je tak nemir, še ni bilo. Za tako stanje pa so krivi ljudje, ki delajo nemir na terenu, in to isti, ki so enkrat že odstavili našega predsednika, nastavili Pivčevo, potem so jo odstavili in zdaj spet odstavljajo našega predsednika," pojasnjuje Breda Jesenko, PO DeSUS Ljubljana.

Špekulacije, da bi lahko Erjavec odkorakal kar sam, pa so vse glasnejše, tudi zato, ker je postal novi pomočnik direktorja v telekomunikacijskem podjetju Iskratel. "Jaz, pa tudi nekateri drugi smo vedeli, da ne bo delal v politiki, da si bo našel drugo službo," pravi Franc Jurša, vodja poslanske skupine DeSUS. A Erjavčev odhod bi že tako razgrete razmere očitno približal vrelišču. "Včeraj sem imela sestanek z 11 predsedniki občinskih organizacij in nekako smo prišli do zaključka, da bomo, če se predsednik odloči odstopiti, šli za njim," še dodaja Jesenkova.

"V vsakem primeru se mora ta agonija na jutrišnjem svetu stranke končati," jasno povedo člani v upanju, da se bo stranka konsolidirala. Svoje mnenje je izrazila tudi Jesenkova: "Če se ne strinjaš z odločitvami organov stranke, potem nimaš v tej stranki kaj početi. Strank je še veliko, preseli se v drugo." Na politični parket pa še ta mesec prihaja nova stranka ki jo bo ustanovila prav nekdanja predsednica Desusa, Aleksandra Pivec.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gremolevo
10. 03. 2021 14.34
+1
eno preprosto vprašanje za moderatorja kaj ne veljajo vatlji za vse na tem portalu enako nekatere brišete celo blokirate nekateri pa lahko veselo žalijo pa nič kot kaže pri vas velja načelo vprašanje koga žalite. Nisem pristaš Karla Erjavca čeprav sem upokojenec ker za nas ni naredil nič ampak žalitve kot so kahla pa udbaši itd vas kot izgleda ne motijo kaj pa beseda domobranček sam vprašam želim odgovor ker to je le ena cvetka takih je vsakodnevno veliko in človek dobi občutek da vatlji veljajo samo za ene sicer zaprite ta portal sovražnega govora bo najboljše
gremolevo
10. 03. 2021 14.26
+1
Desus in Smc sta že bivšin stranki trenutno še v kartelu te vlade potem jih na političnem prostoru ne bo več in prav je tako .Janezu je uspelo uničiti še dve stranke in nista zadnji nič bat samo vodje strank ki se priključijo v vlade katere vodi stranka Sds tega ne vidijo zaradi lastnega pohlepa vedno pa ostane za njimi en kup da ne rečem česa. Torej hvala bogu da ti dve stranki odhajata na politično smetišče to jim je nagrada sicer se bodo vodilni teh strank že znašli se priključili drugim strankam seveda lahko le desnim ker na levi ni mesta za take ki poteptajo načela ki jih sami zagovarjajo odborom pa tole pozno mnogo prepozno ste se oglasili ko je konec je konec.
hotchilipoper
10. 03. 2021 09.30
+1
Ja,ni on pri iskratelu?Kar dve službi ima,kako zmore hevček?
Andrew16
10. 03. 2021 09.09
+0
Desus vodijo stari udbaši zato pa je tam kjer je. To ni stranka upokojencev. Rjavc je le marioneta in to slaba, ker je miselno omejen.
zavetnik
10. 03. 2021 08.53
+5
To stranko in z njo poslance poslati na smetišče parlamentarne demokracije, delajo v svojo korist skoraj vsi so še aktivni v službah 2% je pa upokojencev zato niso nič prispevali k izboljšanju položaja upokojencev, te dodatke pa delijo kot predvolilne bombončke, na žalost vseh, ki koristijo usluge stranke je KONEC in bog daj, da se nikoli in nikjer ne ponovi tak NATEG upokojencev.
riss
09. 03. 2021 21.38
+1
Kahl Ehjavec Kahla, ima samo dve možnosti, da odstopi ali bo odstavljen. Seveda se bo odločil za prvo, kar pa ne pomeni, da ni popolni poraženec, ker to je.
Vision
10. 03. 2021 08.37
+3
Karl Erjavec nima več nobenih možnosti...simpl k pasulj
Bigbadjohn
10. 03. 2021 08.59
+1
Naša mlada demokracija ima težave s privajanjem na Kahlico...