Tujina

Strupeni dim s požara na smetišču ogroža zdravje ljudi

Palermo, 05. 08. 2012 11.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Palermu na Siciliji je na največjem odlagališču smeti izbruhnil velik požar, zaradi katerega se v ozračje vali ogromno strupenega dima. Lokalne oblasti so v skrbeh za zdravje prebivalcev. Poleg tega pa se zaradi požara v Palermu na ulicah kopičijo smeti.

Na največjem odlagališču smeti v Palermu na Siciliji že več dni pustoši požar, za katerega policija domneva, da je bil podtaknjen. Zaradi požara se v ozračje dviga ogromno strupenega dima. Lokalne oblasti zato skrbi, da bo dim škodljivo vplival na zdravje prebivalcev.

Župan Palerma Leoluca Orlando je zaradi požara ukazal uničenje kmetijskih pridelkov v okolici odlagališča. Orlando sumi, da za požarom stoji mafija, ki je po njegovih besedah želela poskrbeti, da zgorijo nevarni odpadki, saj bi se z mafijo povezana podjetja s tem izognila velikim stroškom strokovnega odstranjevanja teh odpadkov.

Kopičijo se smeti

Zaradi požara se je v glavnem mestu Sicilije nakopičilo že 3300 ton smeti. Palermo je imel v zadnjih mesecih že večkrat probleme z odlaganjem odpadkov. To pa je izkoristila mafija, ki je zgradila ilegalna odlagališča smeti.

Italija po podatkih okoljevarstvenikov proizvede več smeti, kot je povprečje Evropske unije. V primerjavi z drugimi evropskimi državami se v Italiji tudi manj odpadkov reciklira.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

periot22
05. 08. 2012 14.40
-1
Narod sam sebe gifta!
5301
05. 08. 2012 14.12
+1
ni potrebna domneva, tako se dela. namesto reciklaže, zažgejo smeti in stvar je rešena. to so itak mafijska posla. pa še ena stvar ki je z italijani močno povezana. prebivalci obmejnih mest bodite pozorni na tiste "stalne" nakupovalce v raznih trgovinah in bencina. sam sem že večkrat videl, kako se italijan pripelje pred spar ali tuš, pa na bencinsko, tam pa iz prtljažnika vzame polne vreče za smeti in jih odvrže v naše kante. potem smo pa mi tisti, ki ne ločujemo odpadkov. da pa ne govorimo o smetnjakih ob cestah, ki jih italijani s svojimi kamperji napolnijo v trenutku. potem nam pa pametni tumbajo kako nam morajo višati cene za odvoz smeti, saj ne upoštevamo zelenih otokov. povem vam, da če vidim italijana, ko bo svoje smeti vrgel v našo kanto, mi bo isti trenutek dal 100 eur ali pa pokličem mestnega redarja. tam je kazen višja. mislim, da v enem dnevu zaslužim za mesečno plačo in še regres. in to vsak mesec
koly666
05. 08. 2012 14.27
+0
V Italiji je kazen 600€ če ne sotiraš. Naši sosedi so že 2x plačal kazen :)). Mi imamo pa pred hišo toliko kant za smeti (zarad reciklaže), da imamo na dvorišču kot 'pr ciganih' :(