Svet

Študent medicine oblikoval portal za lažje iskanje zdravnikov

Ljubljana, 06. 01. 2022 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Barbara Bašič
Komentarji
1

Zaradi dolgih čakalnih vrst v zdravstvu se velikokrat obrnemo na zasebnike, vendar se nato pogosto znajdemo pred vprašanjem, kam? S podobnimi vprašanji se je ukvarjal tudi Matej Žnidarič, študent 6. letnika medicine, in tako prišel na idejo o portalu, na katerem bi bili zbrani seznami vseh zasebnih zdravnikov, zobozdravnikov in zdravnikov s koncesijo. Tako je nastal portal Najzdravnik.si, na katerem je na enem mestu zbral vse kontaktne podatke zasebnikov in njihove opise.

Do ideje oblikovanja portala je Mateja gnala osebna izkušnja, ko je pred leti sam moral poiskati zasebnega dermatologa in je imel pri tem kar nekaj težav. "Iskal sem po internetu in nisem našel prave izbire. Nato se mi je porodila ideja o portalu najzdravnik.si, kjer bi zbral vse slovenske zasebne zdravnike, zobozdravnike in zdravnike z koncesijo," pojasnjuje Matej Žnidaršič, ustanovitelj portala. Takoj je šel v akcijo, preklical je vse zasebnike in jim predstavil svojo idejo. "Kontaktiral sem vse slovenske zasebne zdravnike, ki so bili zelo navdušeni nad to idejo in so bili pripravljeni deliti svoje informacije, kontaktne podatke, opise in tudi slike na mojem portalu,"  še dodaja.  

Na enem mestu je Matej zbral vse kontaktne podatke zasebnikov in njihove opise.

In kako v praksi izgleda uporaba portala?

"Ko obiskovalec obišče portal, se mu prikaže interaktivni zemljevid, kjer so prikazane lokacije zasebnih ordinacij in medicinskih centrov. Na desni strani je priročni iskalnik, kjer lahko obiskovalec izbere področje medicine," pove Matej. Celoten portal je zasnoval in oblikoval sam, kar mu poleg študija, obiskuje 6. letnik medicine, vzame kar veliko časa, vendar ob tem uživa, pravi. "Največjo korist pri tem pa imajo obiskovalci, ker prej takšnega portala ni bilo, ljudje so imeli resnično težave iskati zasebne ordinacije po spletu in ta zadeva verjamem je marisikomu olajšala iskanje." 

Poleg portala Najzdravnik.si je oblikoval tudi portal Najzdravnik.net, kjer lahko posameznik poda svojo oceno, kako je bil zadovoljen s storitvijo. Za naprej pa si želi svoja portala še nadgraditi.  

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

11qq
06. 01. 2022 19.45
+0
Študent medicine oblikoval portal lažnih iskanih zdravnikov: -dr. poklukar -dr. beović -dr. lejko -dr. rozman -dr.ihan -dr.logar -dr.krek -... Najdete tudi medicinske brate in sestre: kacin, jerala, leskovar, štrukelj, cizelj... Na portalu je tudi sporočilo: smo na robu kolapsa, denarnice nam pokajo po šivih, ker smo dobili toliko krvavega denarja...