Tujina

Suharto še pet let indonezijski predsednik

Džakarta, 12. 02. 1998 09.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Indonezijska demokratska stranka (PDI) je imenovala predsednika Suharta za svojega kandidata na marčnih predsedniških volitvah in mu s tem takorekoč že zagotovila še sedmi petletni mandat, do leta 2003, poroča agencija Antara news. Predsednika Suharta sta za svojega predsedniškega kandidata namreč že prej izbrali tudi preostali parlamentarni stranki, Golkar in Zveza za razvoj. Uradne volitve bodo zgolj formalnost, saj je dve tretjini od tisoč članov ljudske skupščine, ki uradno volijo šefa države, izbral predsednik Suharto sam. 76-letni Suharto vlada Indoneziji zadnjih 32 let in je državnik z najdaljšim stažem vladanja na svetu.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.