Svet

Svetina: 'Delovanje okoljskega ministra ni skladno z demokratičnimi standardi'

Ljubljana, 10. 03. 2021 19.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Barbara Bašič
Komentarji
2

Bodo nevarni industrijski objekti po novem lahko stali na vodovarstvenih območjih in tako ogrožali pitno vodo? Takšno izjemo je namreč na odboru za infrastrukturo sprejela koalicija, ki med drugim ureja možnost posega v prostor na priobalnih in vodnih zemljiščih. Novost je dvignila na noge okoljevarstvenike, za nesprejemljivo jo je označil NIJZ, odzval se je tudi varuh človekovih pravic Peter Svetina. Ta je kritičen do postopkov, ki jih ministrstvo za okolje in prostor vodi v povezavi s pripravo osnutka novega zakona o varstvu okolja. A minister Vizjak odgovarja, da bodo o vsaki gradnji odločali posebej.

Koronavirus pasica november

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

vomo
11. 03. 2021 10.25
+1
Vse probleme posredno delajo neaktivni volivci, kateri se zaradi lenobe in občutka, da je vseeno če gredo ali ne na volitve isti šmorn. Volilni listki bi morali imeti prostor,da lahko volivci dajo svoj glas bilo komu z imenom in priimkom, tako bi dali varnost volivcem in občutek, da imajo možnost vpliva na volitve. Danes temu ni tako, saj je vse kuhinja strank, na katero navaden državljan nima vpliva.
+1
Tole neskladnost je zakuhal ljubljanski burekšerif "janković"torej se naj obrnejo na njega,če si upajo hahahaha.