Tujina

Svetovna zdravstvena organizacija zaskrbljena zaradi kosovskih beguncev

New York, 07. 04. 1999 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 09:13
Komentarji
0

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da največjo grožnjo zdravju kosovskim beguncem predstavljajo nalezljive bolezni, kot so ošpice in kolera ter druge vodoprenosne bolezni, kakor tudi okužbe dihalnih in prebavnih organov. Najbolj ogroženi so otroci in starejši ljudje. WHO predvideva, da bodo imeli kosovski begunci tudi psihološke probleme in bodo potrebovali posebna posvetovanja.

Generalna direktorica WHO Gro Harlem Bruntland je zatrdila, da bo WHO sodelovala pri mednarodnem odzivu na krizo na Kosovu. V naslednjih treh mesecih bo potrebovala 2,5 milijona dolarjev za delovanje v državah, ki so prevzele kosovske begunce, poleg denarja pa WHO prosi tudi za pomoč v zdravilih in opremi. Predvsem na področju higiene, kirurgije, lajšanja bolečin, zdravljenja tuberkoloz in za zdravljanje duševnih bolezni.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.