Tujina

Švica lani izvozila 66.782 ton čokolade

Bern, 09. 02. 1998 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Švica je lani izvozila 66.782 ton čokolade, 10,5 odstotka več kot predlani, je sporočilo združenje švicarskih prozivajalcev čolokade Chocosuisse s sedežem v Bernu. Z izvozom čokolade je Švica zaslužila kar 12,6 odstotka več kot leta 1996: 426 milijonov švicarskih frankov. Največ švicarske čokolade pojedo Nemci (31-odstotni delež prodaje na tuje) pred Britanci (12 odstotkov) in Avstrijci (7 odstotkov). Njena priljubljenost pa je opazno zrasla tudi v vzhodni Evropi, Severni Ameriki in na Bližnjem vzhodu. Švicarski čokoladarji so na tuje lani prodali približno polovico proizvodnje, preostanek pa je ostal doma. Celotna prodaja se je lani povečala za pet odstotkov, tako po teži kot dobičku, in je dosegla 135.146 ton, vrednih 1,211 milijarde švicarskih frankov.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.