Tujina

Tajfun terjal najmanj devet življenj: 'Žrtve zaradi močnega dežja niso mogle zapustiti svojih domov'

Manila, 22. 08. 2015 12.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tajfun je na severu Filipinov povzročil poplave, zemeljske plazove in prekinitve z oskrbo z električno energijo. Terjal je namanj devet življenje. Zemeljski plaz je pod seboj pokopal tudi 10-letnega dečka.

Tajfun na Filipinih
Tajfun na Filipinih FOTO: Reuters

Sever Filipinov je zajel močan tajfun in povzročil poplave, zemeljske plazove in prekinitve z oskrbo z električno energijo. Kot so danes sporočile lokalne oblasti in policija, je terjal najmanj devet smrtnih žrtev.

Sedem ljudi je umrlo v zemeljskih plazovih v gorati provinci Benguet, ki se nahaja kakih 200 kilometrov severno od Manile. Dve trupli so našli v petek, tri danes, dve pa po besedah tamkajšnjega guvernerja Nestorja Fongwana še vedno iščejo. "Žrtve so živele ob vznožju gora in zaradi močnega dežja niso mogle zapustiti svojih domov," je pojasnil.

V sosednji provinci Mountain je zemeljski plaz pod seboj pokopal 10-letnega dečka. V provinci Ilocos Norte pa je umrl taksist, na katerega vozilo je padlo drevo. Pogrešajo še najmanj štiri osebe, ki so jih odnesle poplave.

Tajfun Goni je danes po navedbah vremenoslovcev nekoliko pojenjal. Pomika se proti Tajvanu, kjer so že evakuirali prebivalce z najbolj oddaljenih otokov.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.