Tujina

Tamagočiji v boju proti zasvojenosti z mamili

Bratislava, 04. 02. 1998 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na Slovaškem uporabljajo tamagočije v boju proti zasvojenosti z mamili. Center za boj proti zasvojenosti z mamili, ki deluje v Bratislavi, je dosegel znatne uspehe z uporabo virtualnih živalic. "Če bolniki za koga skrbijo, pozabijo na mamila," je povedal vodja centra Lubomir Okruhlica.

V treh tednih, odkar uporabljajo tamagočije, nihče od zasvojencev ni začutil nepremagljive potrebe po mamilih. Pacienti imajo namreč polne roke dela zaradi nepreračunljive lakote tamagočijev, ki jih je treba s pritiskom na gumb "nahraniti" tudi ponoči. Okruhlica pa je poudaril, da so tamagočiji le detajl v celotnem programu odvajanja od mamil in ne predstavljajo njegove bistvene točke. Obenem pa je izključil možnost, da bi pacienti zaradi njegove terapije postali zasvojeni s tamagočiji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.