Tujina

Tat razbil dragocen kitajski porcelan

Tokio, 26. 01. 1998 08.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Drzen rop v japonskem mestu Ito je bil utelešenje pregovora o "metanju biserov svinjam". Na begu z zakladi iz mestnega muzeja je tat izpustil in razbil 600 let star kitajski porcelanasti krožnik, poroča Associated Press, sklicujoč se na mestno policijo. Krožnik iz obdobja dinastije Ming, ki je meril 48 centimetri premera, je bil osrednja znamenitost razstave mestnega muzeja. Ocenili so ga na 385.000 dolarjev. Tat se je po poročanju agencije AP ponoči prikradel v muzej skozi okno v prvem nadstropju, varnostniki pa so ga zapazili, ko je že bežal proti čakajočemu avtomobilu. A nerodni lopov ni ostal praznih rok. Z njim je izginilo dvoje vaz iz časa dinastije Sung, visokih 51 centimetrov in ocenjenih na 38.500 dolarjev, poroča AP, ki dodaja, da tatu še niso ujeli.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.