Tujina

Tečaj Nikkei še naprej raste

Tokio, 07. 04. 1999 09.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tečaji delnic na najpomembnejšem azijskem trgu vrednostnih papirjev so se tudi danes v povprečju zvišali. Indeks Nikkei je že v dopoldanskem delu trgovanja pridobil nekaj točk, trgovanje pa je še enkrat več sklenil pri najvišji letošnji vrednosti. Ob koncu delovnika je namreč dosegel vrednost 16.554,5 točke, kar je 74,79 točke oz. 0,45 odstotka več kot v torek.

Po zatišju v prvih minutah trgovanja, s katerim so borzni udeleženci izrazili bojazen, da rast Nikkei nima podlag v gospodarskih rezultatih Dežele Vzhajajočega sonca, se je to v nadaljevanju razživelo. Številni posli so bili sklenjeni z delnicami avtomobilskih proizvajalcev Mitsubishi in Mazda. V krogih, blizu vodstev družb, se namreč ''šušlja'', da se nameravata proizvajalca dogovoriti o dolgoročnejši obliki sodelovanja.

Dow Jones je v torek zdrsnil za 43,84 točke oz. 0,4 odstotka in tako znova obtičal pod mejo 10.000 točk.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.