Tujina

Ted Turner namenil milijon dolarjev pomoči kosovskim beguncem

New York, 07. 04. 1999 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, 09:29
Komentarji
0

Predsednik Sklada Združenih narodov in lastnik CNN Američan Ted Turner je dejal, da namenja milijon dolarjev kot pomoč mednarodnim prizadevanjem pri reševanju kosovskih beguncev. Turnerjev denar bo v prvi vrsti namenjen Visokemu komisariatu za begunce (UNHCR), ki je vodilna agencija OZN pri humanitarnih aktivnostih na območju okrog Kosova. Za ta denar bodo kupili šotore, odeje in druge nujne potrebščine.

''Humanitarno osebje OZN ima vodilno vlogo pri ukvarjanju z ogromno humanitarno tragedijo, ki se odvija na kosovu. Sklad Združenih narodov namenja milijon dolarjev kot podporo humanitarnim naporom in pozdravlja velike žrtve in trud osebja OZN,'' je ob objavi novice dejal Ted Turner. Strokovnjaki Združenih narodov pa računajo, da zaradi kosovske tragedije nujno potrebujejo več kot 70 milijonov dolarjev. OZN zato poziva vse vlade, zasebne darovalce, kakor tudi splošno javnost, da pomagajo pri naporih za pomoč beguncem.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.