Tujina

Teroristi pripravljali napad

Rim, 06. 11. 2007 10.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijanska policija je aretirala 20 domnevnih teroristov, ki naj bi pripravljali teroristične napade.

Policija v Rimu je aretirala dvajset tujcev, ki jih sumijo terorističnih aktivnosti v Italiji. V obsežni policijski akciji, ki je potekala v severni Italiji, so zasegli različne strupe in naprave za daljinsko sprožanje bomb. Odkrili so tudi dokumente in priročnike o gverilskem načinu bojevanja.

Tujci naj bi v Italiji poskušali rekrutirati nove islamistične borce.
Tujci naj bi v Italiji poskušali rekrutirati nove islamistične borce. FOTO: Reuters

Predstavniki policije so dejali, da so tujci v Italiji poskušali vzpostaviti tudi islamistično teroristično celico. Tujci naj bi tako poskušali rekrutirati nove islamistične borce, poleg tega pa naj bi celica nudila podporo samomorilskim akcijam v Iraku in Afganistanu.

V mesecu juliju je italijanska policija aretirala tri prebivalce Maroka, ki so bili osumljeni, da so v mošeji poskušali organizirati teroristično šolo.

Italijanska vlada je ob aretacijah sporočila, da jim je uspelo "obglaviti" panevropsko teroristično mrežo. ''Z zelo pomembno operacijo smo obglavili mrežo džihada, ki je delovala v Evropi... Njen namen je bil pripraviti moške, da bi jih poslali v Irak in Afganistan," je na novinarski konferenci v Rimu dejal italijanski notranji minister Giuliano Amato in dodal, da so skupino večinoma sestavljali Tunizijci, policijska operacija pa je potekala v sodelovanju z varnostnimi silami nekaterih drugih držav.

Aretacije tudi v Veliki Britaniji

Policija v Londonu je aretirala dve osebi, še nekaj oseb pa so pridržali v Franciji. 34-letno osebo so aretirali v jugovzhodnem delu Velike Britanije, v mestu Croydon, drugo osebo pa so aretirali v severnovzhodnem delu države.

Londonska policija je potrdila, da so obe osebi aretirali na podlagi zahteve italijanskih oblasti. Osumljenca sta med letoma 2003 in 2005 poskušala s ponarejenimi dokumenti omogočiti ilegalen prestop italijanske meje prostovoljcem, ki so se želeli pridružiti bojevnikom v Iraku in Afganistanu.

  • zacetni
  • VITALHIT
  • KLET KRŠKO
  • SWY
  • WIDEX
  • PEČJAK
  • NEPREMICNINE
  • LISCA

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Riba1234563328363722
06. 11. 2007 21.22
Priseljenci na zanimiv način izražajo hvaležnost, da lahko živijo v civiliziranem svetu, ni kaj...
fh660@mail386.com
06. 11. 2007 15.15
ko bodo pr nas udarli teroristi se kiflci niti zmiglni ne bodo heheheh in pol bo znameniti stavek ja smo bili prpiravljeni ampak so nas useen presenetili hahaha tko kkr cestarje sneg loool