Tujina

Tretjina iraških otrok je podhranjena

New York, 26. 01. 1998 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Humanitarna situacija v Iraku se zaradi programa Združenih narodov "nafta za hrano" ni pomembneje popravila, najbolj so prizadeti otroci. V poročilu, pravkar objavljenem v Združenih narodih, je navedeno, da je tretjina iraških otrok podhranjena, izredno je povečana smrtnost otrok zaradi pljučnice in diareje. Predstavnik ZN, pristojen za Irak Eric Folt je v nedeljo izjavil, da so razmere skrajno alarmantne. Generalni sekretar ZN Kofi Anna naj bi v nekaj dneh Varnostnemu svetu predložil predloge za razširitev operacije "nafta za hrano".

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.