Tujina

Tropska nevihta Krosa 'udarila' ob Japonsko: ena oseba umrla, 49 ranjenih

Tokio, 16. 08. 2019 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Južno obalo Japonske je dosegla tropska nevihta Krosa, ki se zdaj pomika proti severu. Močan veter ruva drevesa, odkriva strehe in prevrača vozila. Zaradi obilnega deževja poplavljajo reke, zaradi visokih valov pa so ponekod prekinjene trajektne povezave. Moten je tudi železniški promet.

Ob obale Japonske je udarila tropska nevihta Krosa. Najmanj ena oseba je pri tem umrla, še 49 je poškodovanih, poroča japonska državna radiotelevizija NHK.

V Hirošimi je včeraj tako umrl 82-letni moški, medtem ko je ob močnih sunkih vetra skušal privezati čoln in padel v morje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Oblasti so evakuacijo svetovale najmanj 400.000 prebivalcem. Odpovedanih je bilo okoli 800 letov in železniških prevozov, kar je ohromilo velik del prometa in posledično turističnih potovanj.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Japonska meteorološka agencija ob tem navaja, da je Krosa južno obalo Japonske, v bližini Hirošime 'zadela' včeraj, zdaj pa se nevihta pomika proti severu. Medtem je iz močne tropske nevihte (eno stopnjo manj kot tajfun) oslabela za eno stopnjo.

Posnetki prikazujejo, kako močni sunki vetra ruvajo drevesa, odkrivajo strehe in prevračajo vozila. Valovi ob tem dosegajo višino tudi desetih metrov, nevihta pa s seboj prinaša tudi obilno deževje, poroča BBC. Reke so ponekod že prestopile bregove in pričele poplavljati. Lokalni mediji poročajo, da so reševalci ob tem morali priskočiti na pomoč skupini 18 ljudi, ki so ostalu ujeti na bregu narasle reke.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Krosa težave v železniškem prometu povzroča predvsem na otoku Šikoku, motene so tudi povezave med Tokiem, Osako, Hirošimo in jugozahodno provinco Fukuoka. Trajektne povezave do otoka Šikoku so zaradi visokih valov prekinjene. Motnje v prometu naj bi vplivale na milijone ljudi, ki se ob prazniku oziroma festivalu Bon tradicionalno odpravijo na domove prednikov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RamzesII
16. 08. 2019 13.20
+1
Še dobro, da se ne imenuje Kosa, redki tam, pa še ti so običajno priseljenci od tu, vedo kaj pomeni ta izraz.
Thinc25
16. 08. 2019 12.06
+11
Japonci so priden narod, posledice bodo hitro odpravili, vse dobro jim želim.