Tujina

Trump dobil prvega republikanskega tekmeca za volitve leta 2020

Washington, 16. 04. 2019 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
K.H. / STA
Komentarji
5

Ameriški predsednik Donald Trump je dobil prvega tekmeca za predsedniško nominacijo v svoji stranki. To je nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld. V demokratski stranki je do zdaj kandidaturo napovedalo 18 kandidatov.

Bill Weld se bo spustil v tekmo s Trumpom za predsedniško kandidaturo.
Bill Weld se bo spustil v tekmo s Trumpom za predsedniško kandidaturo. FOTO: AP

Nekdanji guverner Massachusettsa Bill Weld je v ponedeljek sporočil, da se bo potegoval za republikansko nominacijo na predsedniških volitvah prihodnje leto. Weld je bil podpredsedniški kandidat libertarca Garyja Johnsona na predsedniških volitvah leta 2016, na katerih sta končala na tretjem mestu s štirimi milijoni oziroma 3,2 odstotka glasov.

73-letni Weld je bil v 90. letih prejšnjega stoletja dva mandata guverner tradicionalno demokratske zvezne države Massachusetts.

Svojo kandidaturo je napovedal na televizijski mreži CNN, za katero je dejal, da se veseli soočenj z aktualnim ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom. Po njegovem mnenju bi bila "politična tragedija", če bi Trump dobil še en mandat.

Kot je dejal, Trumpova razdiralnost in prioritete ne odražajo promocije demokracije in vladavine prava. "Bilo bi me sram, če ne bi dvignil roke in kandidiral," je poudaril Weld.

Trump ima po njegovih besedah "očitno težave s prilagajanjem svojega ravnanja zakonom". "To je resna zadeva v ovalni pisarni," je dodal.

Weld se ima za ekonomskega konservativca in pravi, da si država zasluži nekaj proračunskih omejitev, možnost sodelovanja z demokrati in zmanjšanje porabe v Washingtonu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nikhrast
16. 04. 2019 16.02
-3
Bomo videli koliko podpore bo dobil Trump od republikancev samih, precej jih vidi kako se njegova ladja potaplja, hočejo se distancirati od njega.
dr.Megla
16. 04. 2019 12.40
-2
Kej te frise najdejo, spodaj kurječi vrat, odzgoraj japonska zastava....
Apostol1
16. 04. 2019 12.30
+1
Zanimiva izjava ,da bila politična tragedija če dobi Trump še en mandat . Vsi pa prav dobro vemo razen takih kot je recimo "milton" ali "trumpet" , da je že od prvega dne izvolitve Trumpa največja politična tragedija ki bo zapisana v zgodovino . Na primer zadnja politična Trumpova cvetka za destabilizacijo bližnjega vzhoda je označitev Iranske revolucionarne garde za teroristično organizacijo in vprašanje za "miltončka" in "trumpetka ,kaj je potem CIA , verjetno dobrodelna organizacija za ta dva modela .Pa lep pozdrav vsem skupaj.
janezpodre
16. 04. 2019 12.12
+0
Farba frisa spominja na purana, povzroča jo pa viski, sicer pa bolje biti pijan nego tramp.
CestniKolesar370Wattov
16. 04. 2019 11.36
+4
"Ekonomski konzervativec". Takšnih pri nas preprosto ni. Vse kar je ekonomsko malo bolj desno od Stalina, je pri nas neoliberalizem.