Tujina

Trump: Moj instinkt je pametnejši od možganov drugih ljudi

Washington, 28. 11. 2018 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
A.K. / STA
Komentarji
99

Ameriški predsednik Donald Trump je v pogovoru za ameriški časnik zatrdil, da je njegov instinkt ali občutek za zadeve pametnejši od možganov drugih ljudi, poleg tega je sam veliko pametnejši od znanstvenikov glede podnebnih sprememb in številnih drugih stvari.

'Eden od problemov je ta, da ima veliko ljudi, kot sem jaz, zelo visoko raven inteligence, ampak nismo taki verniki.'
'Eden od problemov je ta, da ima veliko ljudi, kot sem jaz, zelo visoko raven inteligence, ampak nismo taki verniki.' FOTO: AP

Donald Trump pravi, da ve, da podnebne spremembe niso težava in jih ne povzročajo človeške dejavnosti, pa naj znanstveniki (tudi njegovi) kolikor hočejo izdajajo poročila, ki pravijo nasprotno. To mu namreč pravi njegov instinkt, dejstvo pa je, da je izjemno inteligenten, je dejal v intervjuju za časnik Washington Post.

Glede Rusije je zagrozil, da se morda ta teden na vrhu G20 v Argentini ne bo sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Odvisno bo od poročila ekipe za nacionalno varnost glede tega, kaj se je res zgodilo v Azovskem morju. Temu poročilu bo potem verjel ali ne, odvisno od občutka.

"Eden od problemov je ta, da ima veliko ljudi, kot sem jaz, zelo visoko raven inteligence, ampak nismo taki verniki. Če pogledaš naš zrak in našo vodo, sta trenutno rekordno čista," je dejal Trump in dodal, da sam nikjer ne vidi težav s podnebnimi spremembami.

'Občutek mi včasih pove veliko več kot možgani drugih ljudi'

Ko so borzni indeksi rastli, je Trump to nenehno poudarjal in si pripisoval zasluge. Sedaj, ko padajo, krivi centralno banko Federal Reserve, ker viša obresti. Centralna banka je po njegovem kriva tudi za napoved avtomobilskega podjetja General Motors o zapiranju tovarn in odpuščanjih. Kljub temu je podjetju zagrozil, da mu bo odvzel zvezne subvencije, čeprav tega brez kongresa ne more.

Trump ni niti najmanj zadovoljen s predsednikom Federal Reserve Jeromom Powellom, ki ga je sam imenoval na položaj, saj mu banka sploh nič ne pomaga, sam pa se tako zelo trudi in sklepa posle. "Delajo napako, ker mi moj občutek včasih pove veliko več kot možgani drugih ljudi," je dejal.

Donald Trump pravi, da ve, podnebne spremembe niso težava in jih ne povzročajo človeške dejavnosti, pa naj znanstveniki (tudi njegovi) izdajajo poročila, ki pravijo nasprotno
Donald Trump pravi, da ve, podnebne spremembe niso težava in jih ne povzročajo človeške dejavnosti, pa naj znanstveniki (tudi njegovi) izdajajo poročila, ki pravijo nasprotno FOTO: AP

Trump dvomi tudi o oceni obveščevalne agencije

Trump tudi še vedno dvomi v oceno obveščevalne agencije Cia, da je umor novinarja Džamala Hakšodžija naročil savdski prestolonaslednik Mohamed bin Salman. "Morda je naročil, morda ni. Ampak on to zanika in ljudje okrog njega zanikajo, Cia pa ni dokončno zatrdila, da je," je utemeljil.

Preiskava ruskega vpletanja v ameriške volitve je zanj še vedno prevara, vendar posebnega tožilca Roberta Muellerja ne namerava odpustiti.

Morda se ne bo sestal s Putinom

Glede Rusije je zagrozil, da se morda ta teden na vrhu G20 v Argentini ne bo sestal z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Odvisno bo od poročila ekipe za nacionalno varnost glede tega, kaj se je res zgodilo v Azovskem morju. Temu poročilu bo potem verjel ali ne, odvisno od občutka.

"Morda bom imel srečanje s Putinom, morda ne. Nimam rad agresije. Sploh nočem agresije," je dejal.

Zaradi trenutno nizkih cen bencina Trump razmišlja, da z Bližnjega vzhoda umakne ameriške vojake. "Razlog, da ostanemo tam, je sedaj le še Izrael. Nafte ni v prvi vrsti," je dejal. Sam bi vojake bi iz Afganistana umaknil, vendar posluša strokovnjake, ki mu pravijo, da morajo ostati. Morda jih bo obiskal še pred božičem. Trump doslej še ni obiskal vojakov na nobenem bojišču.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (99)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Al83
29. 11. 2018 08.27
-2
Trump bo zdaj ko je investigacija o Ruskem vmešavanju propadla začel z konterofenzivo proti globoki državi in počasi začel spravljati kriminalske demokrate, kot so Obama in Hillary za zapahe. All i want for christmass is Hillary in prison bodo peli Ameriški patrijoti.
Covid 19
29. 11. 2018 07.28
+2
Pa še to,zakaj ga nihče od novinarjev ne vpraša,če pride zaradi težav planeta do velikih migracij in s tem povezanih napetosti,kam bo peljal ljudi,mogoče mu instinkt govori,da v Mehiko,za ograjo,pa bo mir..
Al83
29. 11. 2018 08.23
-1
Ljudje migrerajo zaradi socijalnih, da lahko živijo na račun zahodnjakov. Poleg tega migracije na zahod povečajo vrednosti izpustov co2, saj je v zahodnih državah karbonski footprint večji na prebivalca. Tako, da jih je treba vrnit nazaj že zaradi ekologije.
Covid 19
29. 11. 2018 07.05
+9
Kakšni so v resnici Američani,ki so takega izvolili??? Mogoče mu bo kaj res uspelo spraviti na bolje,ampak,skregal se bo s tričetrt sveta,zgublja zaveznike,uničuje trgovino,podira demokracijo,diktator,kontra prispeva k podnebnim spremembam..obnaša se kot samooklicani bog...mater kak instinkt.
Ramzess
28. 11. 2018 17.20
+7
Očitno je ego zamenjal za instinkt.
Apostol1
28. 11. 2018 16.54
+2
Trump je mentalno približno na isti stopnji kot večina samodržcev tipa Hitler ali Stalin , razlika je le v tem , da mu kakšne bolj nevarne posege in doma in v svetu preprečuje družbena ureditev Amerike , zaenkrat je to še minimalen ventil ,kako dolgo pa ne vem ,je pa izjemno nevaren za tako za Ameriko kot ves preostali svet in ve se zakaj , se mi ne ljubi ponavljati kaj vse je že naredil , da to lahko z gotovostjo trdimo.
john noname
29. 11. 2018 09.00
-4
ti si itak zaslepljen s sovraštvom do trumpa in do ush drugače mislečih...
maijster
28. 11. 2018 16.37
+3
...mimo inteligence ni šel,..
maijster
28. 11. 2018 16.36
+1
ha ha ha ha,...
M_teorija
28. 11. 2018 15.07
+3
Sliko gleda kot tele v nova vrata!?
Boško1980
28. 11. 2018 14.27
+5
Zato pa je parkrat bankrotiral!
Achilleus
28. 11. 2018 13.46
+9
Ne vem, komu ni jasno: države tretjega sveta ne poznajo čistilnih naprav, ne ločujejo odpadke in nimajo urejene deponije. Tam živi več kot 80 odstotkov svetovnega prebivalstva. Če kdo še ni prepričan, kdo je krivec za onesnaženje...naj se vpraša, kaj je z izpusti v zraku, v zemlji in v vseh svetovnih vodah. Tovarne prosto po Prešernu puščajo odplake v reke...24 ur na dan in 7 dni v tednu. Jasno je, da je zemlja onesnažena, jasno je..da je zaščitni ovoj okrog zemlje uničen od izpustov. Jasno je, da je v vseh živih bitjih prisotna plastika...saj vse iz nje raste. Bedasto se mi zdi, da mentorji na faksih prepričujejo študente, da so to normalni naravni pojavi. Dejte se zresnit.
Transformerji
28. 11. 2018 12.00
+25
Tudi moj instinkt je večji od drugih ljudi, večji je tudi od Trumovega. Zato sem že zdavnaj ugotovil, da tudi s to majhno pokojnino po pameti kar dobro živim. Trump bi pa crknil s tem dohodkom, tako kot vsa ostala bogata svojat.
Transformerji
28. 11. 2018 12.50
+10
Nasprotje temu pa je: če nekomu neprestano nudiš pomoč, se začnejo razmnoževati kot zajci!
puspan
28. 11. 2018 11.00
+15
Lastna hvala, cena mala.
SDS_je_poden
28. 11. 2018 10.42
+10
Trump je tipičen desnuh, prepričan o svoji visoki inteligenci, zakaj bi komur koli verjel?
puspan
28. 11. 2018 12.43
+3
Demokracija lahko dobro vozi samo, če ima dobre levičarje, desničarje in vse ostalo, kar pase zraven. Žal imamo pri nas skoraj vse pokvarjene na eni, drugi in ostali strani, zato tudi ne zalavfa, kot bi moralo. Se najbolj pa manjka poštenja.
trumpet2018
28. 11. 2018 10.22
-14
spet neko anti Trump skrpucalo : normalno , da je nadpovprečno inteligenten, ne more biti vsakdo milijonar, napravite vi iz enega milijona 8 milijard, slo levičarju to ne uspe niti v 1000 letih, on bi samo pravično razporejal premoženje iz podjetniškega žepa v lasten žep, to je vse kar obvladate, pa laganje 24 ur na dan. Neokusen je tudi včerajšnji "članek", ki podtika Trumpu(brez dokazov), da naj bi se osebno okoristil pri poslih s Savdsko Arabijo. Kot prvo : Trump ne prejema plače, njegova plača gre v dobrodelne namene. kot drugo : Trump je milijarder, denarja ima več kot dovolj, sploh mu ne bi bilo treba postati predsednik zda, lahko bi užival v svojem bogastvu in živel v miru brez stresa, tako je pa na udaru fake medijev vsak dan, ki mu podtikajo vse mogoče in lažejo, napadajo njegovo družino , napadajo njegove poslovne partnerje, napadajo vse ki ga podpirajo....
tornadotex
28. 11. 2018 10.29
+9
Ne zagovarjaj ga,ker se vsak dan bolj dokazuje ,kako škodi svojemu narodu in v svetu razpihuje sovraštvo,ki zelo hitro lahko preide v vojno...
trumpet2018
28. 11. 2018 10.37
-4
pa še to : Trump je svojo volilno kampanjo v 90 procentih financiral sam, iz latnega žepa!!!! HIlary je pa prejemala donacije s strani Katarja in Savdske Arabije , torej državi ki podpirata terorizem, zamolćali ste tudi kongresno preiskavo ki te dni poteka zoper Hillary zaradi korupcije, pranja denarja, kriminalne clintonove fundacije, mogoče pride na vrsto tudi zadeva uranium 1, da ne omenjam njenih vojnih zločinov itd.
Titanium
28. 11. 2018 11.18
+7
nikhrast
28. 11. 2018 16.13
-1
trumpy, si pa res naiven. Trump je kot pridigar v kakšni protestantski sekti ki folk nategne, obljubi vse, potem pa pobere denar. Samo poglej kolikokrat je na sodišču. Farmerji, avto delavci, rudarji, investitorji, biznis..., pa svetovni leaderji, vsi mislijo da je loco.
maijster
28. 11. 2018 16.40
-3
ne bluzi.on je siromak v vsem tem bogadstvu,kaj ima dovolj? pojma nimaš kaj je dovolj v življenju in kaj ne zate so te milijarde vse al kaj?
maijster
28. 11. 2018 16.44
+5
lump je dobil nekaj milijonev glasov manj od volilcev rešili so ga elektorski glasovi in ja sam je financiral a mu je to šlo v dobro v davkariji,nepiši kozlarij no ni nobeden ne geni ne robin hud,je kapitalist,požeruh in vsetovni zdrahar,brez morale in etike.
M_teorija
28. 11. 2018 10.18
+12
In kaj mu pravi slika Hurricane Florence. Da so lepe barve!?
komarec
28. 11. 2018 10.17
-3
Prav za prav ta Donald mi postaja na nek način všeč. Veliko, veliko stvari obljublja, na koncu nič od tega. Dobra stran teh obljub je ta, da se nič ne zgodi vsaj s tistimi s katerimi grozi drugim, na primer S. Koreji, pa Rusiji, Mehiki, Kitajcem, Iranu....... Rekli bi veliko lajanja brez grizenja, kar je na nek način dobro saj nekateri njegovi predhodniki bi nekatere stvari že realizirali. To je figura, ki želi pokazati retorično avtoriteto, za tem se skriva pa pohlevna dušca brez j.... Sem pa tja naredi kakšno nepremišljeno neumnost, a to bo že občutil na svoji koži.
M_teorija
28. 11. 2018 10.12
+9
Kaj mu pa preostane drugega, če sploh ne dojema kaj mu hočejo dopovedati !?
M_teorija
28. 11. 2018 10.10
+11
Živali se morajo tud zanesti na instinkt. Zakaj že!?
komarec
28. 11. 2018 10.06
+10
Slovenija še ni imela takega klovna za zeta.
Amasakul
28. 11. 2018 09.57
+6
Ahh, ta naš slovenski zet, le kaj bi mi brez njega.