Tujina

Trump vojakom v Afganistanu postregel purana in nakazal na vnovična pogajanja s talibani

Kabul / Washington, 29. 11. 2019 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Ti.Š. / STA
Komentarji
97

Ameriški predsednik je na zahvalni dan nenapovedano obiskal ameriške vojake v Afganistanu in jim postregel purana. Nakazal je, da so znova obudili mirovna pogajanja s talibani, ter da se bo več kot 4000 ameriških vojakov morda že kmalu lahko vrnilo domov. Njegov obisk je bil sicer izpeljan v popolni tajnosti, Bela hiša je celo - da bi odvrnila morebitne sume - medtem ves čas tvitala v njegovem imenu.

Ameriški predsednik Donald Trump je za dan zahvalnosti nenapovedano obiskal ameriške vojake v Afganistanu. To je sicer njegov sploh prvi obisk te države.

Med kratkim postankom v letalski bazi Bagram je vojakom postregel purana, poziral fotografom in se srečal z afganistanskim predsednikom Ašrafom Ganijem, poroča BBC.

V nagovoru četam je dejal, da so se Združene države Amerike pogovarjale s talibani, ki da "želijo skleniti premirje". Prav tako je izpostavil, da ZDA "bistveno" zmanjšujejo število vojakov v Afganistanu. 18 let po začetku ameriškega posredovanja proti talibanom v Afganistanu, ki je sledilo terorističnim napadom 11. septembra 2001, tam namreč še vedno ostaja okoli 13.000 ameriških vojakov.

Trumpov obisk prihaja po nedavni zamenjavi zapornikov s talibani, cilj pa je nadaljevati mirovna pogajanja. Talibani so v začetku tega meseca namreč osvobodili dva akademika, ki sta bila njihova talca vse od leta 2016 - Američana Kevina Kinga in Avstralca Timothyja Weeksa - v zameno za tri njihove starejše borce.

Vojna v Afganistanu, ki se je začela kot odgovor na teroristične napade na ZDA 11. septembra 2001, je doslej zahtevala življenja 2400 ameriških vojakov in življenja več deset tisoč Afganistancev. Trump bi jo rad končal, vendar je pred dvema mesecema odpovedal pogajanja s talibani zaradi terorističnega napada v Kabulu, ki je zahteval 12 življenj, med njimi tudi ameriškega vojaka.

"Srečujemo se z njimi (talibani - op.p.) in poudarjamo, da je čas za premirje. Sprva ga niso želeli, zdaj pravijo da ga," je dejal Trump v vojaški bazi v bližini afganistanske prestolnice."Verjamem, da se bo verjetno tako izšlo."

Kako 'vsebinski' so sploh ti pogovori, ni znano. Afganistanske oblasti premirje sicer želijo že dalj časa, toda talibani, ki trenutno nadzorujejo več ozemlja kot kadarkoli prej, neposredne pogovore z vlado - dokler ne bo dosežen sporazum z ZDA - zavračajo.

Talibanski voditelji so po poročanju Reutersa potrdili, da srečanja z visokimi ameriškimi predstavniki v Dohi potekajo že od minulega konca tedna, a da se uradni pogovori še niso pričeli.

Je pa Trump znova potrdil svoje načrte za zmanjšanje števila ameriških vojakov na afganistanskih tleh na okoli 8600. Koliko in kdaj bi se ostali vrnili domov, ni znano. "Ostali bomo, dokler ne bomo dosegli dogovora ali popolne zmage. A dogovora si zelo želijo," je dodal.

Kako je potekal obisk?

Trump je v Afganistan prispel v četrtek ob 20.30 (po lokalnem času), odšel pa še pred polnočjo. Njegov obisk je bil iz varnostnih razlogov izpeljan v popolni tajnosti. Bela hiša je namreč napovedala, da bo Trump dan zahvalnosti preživel z družino na svojem posestvu na Floridi, ki jo je zapustil v sredo zvečer. Kasneje so potrdili, da so med njegovim obiskom Afganistana ves čas 'skrbeli' za redne objave na njegovem Twitter profilu, da njegov 'daljši molk' ne bi vzbujal suma.

Obisk je bil zaradi predsednikove varnosti zavit v skrivnost. Na letalu Air Force One je bilo tudi 13 novinarjev, ki so morali priseči, da ne bodo poročali o obisku, dokler se ne bo zgodil. Trump je lani podobno, vendar za božič, s prvo damo Melanio Trump obiskal ameriške vojake v Iraku, kar je bil njegov prvi obisk vojnega območja.

Kmalu po prihodu ga je na letališču v Bagramu sprejel načelnik štaba združenih poveljstev oboroženih sil ZDA ameriški general Mark Milley, ki je že v sredo, kmalu po prihodu nakazal, da so možnosti za uspeh dogovora glede premirja višje kot kadarkoli prej ter da bi se to lahko zgodilo že kmalu.

Ameriški predsednik, ki je potoval s številnim spremstvom, je z vojaki tudi povečerjal, kasneje pa še poziral za fotografije. "Tega zahvalnega dne ni bi želel praznovati nikjer drugje, kot tukaj - z najmočnejšimi, najbolj vzdržljivimi, najboljšimi in najbolj pogumnimi bojevniki na obličju Zemlje," je dejal.

Vojakom, ki so se žrtvovali za boljši jutri Afganistana, se je zahvalil tudi predsednik Ghani. "Afganistanske varnostne sile zdaj prevzemajo nadzor," je dodal.

Ghani kasneje na družbenem omrežju Twitter sicer ni komentiral Trumpovih navedb glede pogovorov s talibani, je pa izpostavil, da "če so talibani iskreno zavezani k mirovnemu sporazumu, morajo sprejeti premirje". Slednji se na navedbe obeh predsednikov še niso odzvali, se pa javnost sprašuje, ali so tokrat resnično pripravljeni na resna pogajanja in ali jim je moč zaupati.

Za talibane še prezgodaj za nadaljevanje pogovorov z ZDA

Afganistanski talibani pa so nedavno sporočili, da je še prezgodaj, da bi se vrnili na neposredna pogajanja z ZDA. "Zelo prezgodaj je še, da bi lahko že govorili o nadaljevanju pogajanj. Se bomo pa uradno odzvali kasneje," je sporočil uradni predstavnik za odnose z javnostmi talibanov Zabihula Mudžahid.

Glasujte za 24ur.com
Glasujte za 24ur.com FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (97)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PIKO6
29. 11. 2019 19.55
+3
Najboljši predsednik ZDA po Reganu, ki je spravil SSSR na kolena!!
nikhrast
29. 11. 2019 21.20
-2
Mislim da si pozabil na Lincolna, pa Roosevelta, Jeffersona, Washingtona.., v najnovejših anketah zgodovinskih akademikov ima pa prvo mesto kot najslabši predsednik Trump.
nikhrast
29. 11. 2019 17.29
-1
Vidim veliko občudovanje Trumpa na tem forumu, pa kako uspešen predsednik je, samo povejte mi kaj je naredil v treh letih. Impeachment je stranska zadeva, folk ve da je Trump lopov, vedno se je zmazal ven, obkoljen je s fixerjem, preživel vse stečaje, litigacije, plačuje kazni, samo poglejte koliko jih je odstopilo v njegovi administraciji, pa koliko jih je že va arestu. Ekonomija je uspešna že desetletje, samo folk se najbolj zanima za zdravstvo, to je največji problem, poglej ankete. Pa infrastruktura, pa trgovinski sporazumi..., razdvojil pa je narod kot še nobeden predsednik, ponekod sorodniki še Thanksgiving večerjo ne morejo imeti skupaj.
Kollerik
29. 11. 2019 18.45
-1
Bravo nikhrast! Občudovalci trumpyja so vglavnem občudovalci še enega velikega razdeljevalca naroda: janoša noricumskega.
nightifly
29. 11. 2019 15.22
-3
Kdo je bombardiral Srbijo ,po tem , ko je bilo jasno ,da je naveza Evropa -Amerika kriva za tako razbitje Jugoslavije , ki je pripeljalo do krvave vojne ? Zakaj je Clintonovic bombardiral Srbijo in zakaj je potem UE-ZDA sla v skrajno dejanje priznanja tretje muslimanske drzave na balkanu ,ceprav je Rusija na vso moc opozarjala ze takrat ,da bo to sprozilo domino efekt . In ga je . Ki pa se ni koncan . Veliko casa nazaj sem napisal ,da bi se moral slovenski narod navzeti navade Izraelcev -zidovskega nacina zivljenja in obrambe . Zato ,da bo slov .narod obstal , ne pa ,da ga bodo (narod in Slovenijo) nesposobnezi ,oportunisti in neki lazni pijani nacional -patrioti zapravili v slabih 3 desetletjih . Poglejte kako zivijo Zidje dobrih 5000 let . Vseskozi samo preganjanje in pobijanje s strani prav vseh narodov . Tudi Slovenci , mar res mislimo ,da se ne bo nikoli vec nic spremenilo? Nemec ne bo dal nikoli miru . Ce ne bo zavladal milom ,bo pa spet silom . Magari cez 50 let . Vse kar je potrebno je to ,da postanejo Slovenci veliko VELIKO bolj zavedni in zavedujoci . Ko Trump pravi MAGA ,mi je vsec , ker klice in poziva vse narode tega sveta ,ki zivijo v Ameriki ,da naj poskrbijo za mocno in bogato Ameriko .Je v tem kaj narobe ? Bi bilo kaj narob e ,ce bi se predsednik Slovenije .....a je se ziv ???? ...zbudil in kot tak na vsakem koraku delal promocijo za mocno in bogato Slovenijo . Hudic ga vzel , Flotus ,ki je prva dama ameriske drzave ,pri papezu dela reklamo s potico za Slovenijo . Zdaj pa razumi . In ce vberes slov. medije vse po vrsti ,ni najti ene lepe besede ,kot da bi se je sramovali . Moram prebrati tuje casopise ,kje najdem obsirne clanke ,kjer jo kujejo v nebo in pritaknejo cele feljtone in galerije slik , tudi 50 in vec slik . Spet ,zdaj pa razumi . In potem se drugi daqn vrnes na slovenski forum in je vse spet samo crno belo - levi in desni ,pa oboji nimajo nobene zveze ne z levimi ne z desnimi , ali zelo redki . Vrag vse skupaj . Evropa vse gleda ,vse poslusa in bere . V tem vidi kako se bo dalo Slovence se bolj nategniti . Trumpa ne ,ker je Evropo prvo napadel , ker ima pokvarjeno politiko do ZDA .
Kollerik
29. 11. 2019 18.48
+1
Night, ponavadi podpiram, kaj napišeš, toda zdaj ne. Za razbitje Jugoslavije je daleč najbolj kriv miloševičev velikosrbski stroj. Tako, da si žal sfalil bistvo svojega mini-romana.
Roninax
29. 11. 2019 15.12
-3
sem ze mislis da bo pacient jedel svinjski kotlet
Kollerik
29. 11. 2019 14.27
+1
Po moje so bili ob ves apetit.
nightifly
29. 11. 2019 13.24
+8
A kdo od vas kdaj gleda CNN ,pa oddajo The View , z Joy Behar ,Whoopy Gold. in ostalimi McCainova hcerka , popolnoma odtrgani prvi dve , ,ki ju kot demokrat ne morem niti poslusati in gledati . Castita Obamo,Clintonco ..... groza .In nesramni do amena . To naj bi bil zgled za svet ? Niti pod razno . Ne maram take njihove demokracije . Jasno ,tudi Busheve ne ,,,, je oboje isto . O Hilariji pa nocem niti pisati . Samo arest .
korintos23
29. 11. 2019 14.05
-1
Kje pa te ti najdeš vsaj eno dobro stran pri Trumpu? Ravno on, kateri bi naj bil vzor Amerom noče prijaviti in povedati kako je kaj z davkom, pa ne da to odobravaŠ
Ferdo Crni
29. 11. 2019 14.30
-5
korintos kot vedno nimaš pojma. Davki so osebna stvar vsakega posameznika. Trump je svojoi odal pri njihovi davčni upravi. Če je kaj narobe potem tam že opravijo svoje. Zakaj bi moral to objavljati če drugim ni treba?
NPC24ur
29. 11. 2019 14.49
-3
Trump je resil toliko birokratskih bedarij, da vsaka mu cast, pa se caka ga ogtomno na tej podlagi. Ni vse slabo, veliko vec je dobrega
nightifly
29. 11. 2019 15.06
-1
korintos ,,¸, oj ,pa ja ne mislis ,da sem izdal svoj Jaz ,da sem oportunist !? Lepo te prosim , samo jaz ga ne vidim samo po tem kako je na zunaj , kako se vcasih nerodno izrazi , verjamem pa njegovim dejanjem . Glede davkov in prijave premozenja pa takole ::: kaj ce bi za zacetek to naredila Pelosijeva , ki ima zelo temne plati svoje domace ekonomije ,,, in to bi lahko naredila po 30 letih n-gavljenja v Capitolu . Pa ne samo ona .Ves , zakaj to zahtevajo demokrati ? Zato ,ker bi tako ali tako vse topove ,in jih bodo ,usmerili proti kandidaturi 2020 . Pravzaprav jih ze usmerjajo . Dnevno spremljam dogajanje demokratov tam gor in verjemi mi ,da to kar pocnejo nima nobene zveze z demokracijo . Glej , na celofanu , v katerega je zavita ta stranka neoliberalcev res pise -demokratska stranka , toda znotraj je veliko plesni . Crna plesen , -Hilarija in njen moz -clintonovic ,katerega je baba vodila vseh 8 let predsednikovanja .To je jasno ko beli dan . Sicer pa korintos ,,, kako kaj vidis prvega predsednika ,ki ne hodi po svetu in bombardira ,ampak ponuja roko miru . Kaj pravis ,ti je bolj vsec dvojec kriminalov obama -hilarija ?
korintos23
29. 11. 2019 15.17
+3
night.., jaz pa človeka cenim ravno po te. Amerike itak predsednik ne vodi, to oba veva, če je pa že pri vrhu vse pokvarjeno kako je potem šele na prvi štengi. Po moje je bil Obama zanj res Nobel. hahaha
Kollerik
29. 11. 2019 18.52
-1
Od dvakratnega bankrotiranca podedovane očetove firme, ki se je izmazal na račun raje in davkoplačevalskega denarja, ni za pričakovati nič drugega, razen velike škode.
Chavez2
29. 11. 2019 11.43
+0
Bravo👏👏👏..in velika hvala najboljšemu Predsedniku v zgodovini ZDA, Predseniku Trumpu. Levičarske aktiviste, ki so v Braziliji podtikali gozdne požare pa so tudi že aretitali 👍
Kollerik
29. 11. 2019 14.27
+1
...Predsedniku, ki nam je spravil na vrat kitajce in migrante
NPC24ur
29. 11. 2019 14.54
-3
Kaj ima on z Vojno v Siriji? In kaj nam je on kriv, da nocejo vodilni zavarovati meje? Ne bluzi
nightifly
29. 11. 2019 15.07
+0
ziggi1
29. 11. 2019 15.13
-1
Kollerik
29. 11. 2019 18.50
Domendo
29. 11. 2019 11.35
+5
Vsi pozabljate, da se je vse začelo z rušitvijo wtc-ja. Boj proti terorizmu je boj proti svetovni trgovini, ki je nepravična in se postvlja na nove temelje. Pri nas se tudi izvaja državni terorizem nad državljani ko jim drža reče da je nek znesek dovolj za življenske mesečne stroške in vsi vemo, da minimalna plača niti približno ni dovolj. Ni terorizem samo, ko nekdo bombe meče in se rastreljuje. Poglejte si Trumpov govor v združenih narodih in vam bo morda odprlo oči kako nekatere države počnejo s svojimi državljani tudi, če so delali, delajo in bodo delali in so pridni in pošteni. Zdaj se pa sami odločite kaj je Slovenija in Evropa.
Razumnež
29. 11. 2019 11.45
+1
Kollerik
29. 11. 2019 14.28
+4
Blair še vedno ni odgovarjal v Den Haagu za svoj zločin laganja in zavajanja, vojnega hujskaštva proti Iraku.
Ferdo Crni
29. 11. 2019 11.30
+5
Ampak o impičmentu ste pa nehali pisati. Se ne odvija po željah levo-fašistov?
Razumnež
29. 11. 2019 11.43
+0
Tudi v ZDA so demokrati še malo zbegani... Niso si še čisto na jasnem, ali naj bi Trumpu na oblast pomagala Ukrajina ali Rusija.... Ko se bodo zmenili, se bo trolalo naprej.
Ferdo Crni
29. 11. 2019 14.34
-2
Rusija je propadla. Ukrajinski debakel pa tudi. Bolj je v ospredju sedaj vloga Bidena kot podpredsednika in njegovega sinčka pri plinskemu podjetju Burisma iz ukrajine. Pa da ne govorimo o škandalu z tisto zadekano kongresnico, ki je kot kaže tako kot Janković deležna izdatne finančne inekcije iz Qatarja. Ona za informacije iz kongresa in zunanjepolitičnega telesa (Qatar je to predal Iranu) , slednji pa za izgradnjo džamije.
Ferdo Crni
29. 11. 2019 14.36
-1
PS: gre za ilhan Omar, ki so jo še na tem portalu hvalili kot da je sama marija terezija, in ki je za 11. september dejala da so "eni ljudje enim nekaj naredili" (ne sme se omenjat poštenih teroristov)
detect
29. 11. 2019 11.18
+4
trump,radi te mamo....
Razumnež
29. 11. 2019 11.14
+7
Če bo komu uspelo narediti mir, bo gotovo zgolj njemu. Trump le tako naprej.
holcar.
29. 11. 2019 11.14
+5
Najbolj inteligenten clovek na svetu, s svojimi otrocarijami resuje vojne in dejansko izboljsuje situacijo. Njegova edina crna pika so trgovinske vojne. Ko se bo dovolj zameril kitajcem bodo hudi povracilni ukrepi. Cez 10 let ne bo nihce vec upal biti tak do Kitajcev.
pravisprehajalec
29. 11. 2019 11.20
-3
Ti ne bodo več hoteli gat prodati, Kitajci ali kaj?
drejc79 1
29. 11. 2019 12.24
+3
ZDA so najbolj zadolžena država na svetu. In komu so največ dolžni? Kitajski. Tako, da se Trump igra z ognjem. Na evropsko blago daje visoke carine, njihovi giganti pa v Evropi noro služijo in se jih po njegovem ne sme obdavčiti. Torej on lahko, Evropa ne sme.
Domendo
29. 11. 2019 13.08
-4
Kitajci so isti, kot slovenska vkada. Daš njim en vikend na floridi in tri blond mladenke iz obalne straže pa bo sistem tak kot bo USA rekla.
Vitruvio
29. 11. 2019 11.12
+5
Afganistanci te imajo radi ......
reakcionar
29. 11. 2019 11.09
-2
Velik predsednik in človek.
26277
29. 11. 2019 11.13
+0
Po višini še kar, po karakterju,obnašanju in poslih, pa pokvarjen, to je mila beseda.
Vitruvio
29. 11. 2019 11.16
-2
Višino meri dobra dva metra ,samo zakaj mora biti človek
26277
29. 11. 2019 11.24
+3
akize
29. 11. 2019 11.02
+16
Najprej jih oborožijo,nato napadejo in zdaj, ko so vse uničili mirovna pogajanja...
Razumnež
29. 11. 2019 11.14
-1
Ali je prav, da je ZDA oborožila Kurde za boj proti ISISu? Odgovor podaj zdaj in ne čez pet let.
26277
29. 11. 2019 11.00
+5
Night... zakaj se toliko napenjaš,, na temo o Trumpu,, res zanimivo. A, si kak agent ali si nekaj več, sej znamo vsi brat. Ti vedno tolčeš svoje. Človek smo 2019, razmišljaš, kot leta 1948. Oprosti, lp.
nightifly
29. 11. 2019 10.50
+6
Spodaj je nekdo napisal ,da je Clintonova levaska .............lepo vas prosim ,samo tega ne poceti . Kaksna levaska neki .Po cem sklepate ? Demokratska stranka v Ameriki ,pa se kje drugje ne pomeni ,da so neki socialisti ,z obcutkom za majhne ljudi . Pod tem plascem se skrivajo najvecji neoliberalni izkoriscevalski ljudje tega sveta .To so tisti ,ki v svojem poslovanju ne poznajo milosti ne socutja do malih ljudi . Ne mesati Sandersa z recimo Hilarijo .Poglejte kako fasisticno je demokratski kongres na ukaz Holarije opravil s Sandersom . Poglejte kaj vsaj 85 % medijev pocne s Trumpom . Pa da ne boste misli , da podpiram Trumpa ,ker mi je blizu ali ne vem kaj . Gre za ene vrste podporo z moje strani do politike ne -vojskovanja , ki jo zagovarja . Eden redkih predsednikov ,ki ni se nikogar napadel in zbombardiral do amena . Pustimo njegovo direktno retoriko , ker se ne skriva za lepimi besedami ampak nasprotniku pove v fris kar mu gre . Sicer pa , jaz bi prvo vprasal pobudnike Nobelove nagrade ,zakaj so jo podelili kriminalcu ? Njegova Michelle ,ki se zdaj dobiva 200-300 tiso $ fee-ja za en vecer -cca 2 uri blebetanja je ponosna na to kako je mozeva intel . banda posparavila Gadafija v zivo ......pardon , posredovala evropejcem logist. podatke , da so ga potem izdajalci javno klali ?
AlternativeFacts
29. 11. 2019 11.01
-2
nighty@ Ti si ali naiven ali pa se sprenevedaš. "Bombs, missiles falling at record pace in long-running Afghanistan war " ta članek datira Nov 18, 2019 in pove zakaj bi Trump zmanjšal vojaško pisotnost. Takjo je, ker namerava zmombardirati do amena Afganistan .... Trump v Afganistanu: »Ostali bomo, dokler si talibani ne bodo hudo želeli dogovora in do popolne zmage!«
nightifly
29. 11. 2019 13.14
+3
Facts ,,,,,,,,,ce dovolite ,bi vam povedal samo to . Recimo ,da imate pred seboj branje ,ki obsezno in temeljito analizira stanje v neki drzavi . Vi tukaj citirate en stavek ,en njegov citat . Jaz ga poslusam od 2015 ,redno ,skoraj vsak dan , ker me zanima prav njegova politika ,ki sovpada z deklinacijo evropske politike in s tem njenim zmanjsanjem vpliva v svetu ,in narascanjem kitajske pre-potence oz. naskakovanja te drzave na druge kontinente . Treba je vedeti ,da je zdaj Amerika spet v vlogi nekega padrona ,varuha zahodne civilizacije , ker tudi vsi analitiki in filozofi trdijo ENO - Evropa je izgubila kompas . Levica v svetu je poniknila in se najverjetneje specala s tistimi ,ki imajo denar . Torej se je Levica oportunisticno prodala za blescece BMW je in vile . To je Resnica . Govorim o tistih ,ki so vodili Levico in vsih odgovornih v tem gibanju . Tako so sledilci ostali spet golih riti . Berite kaj pravijo o Trumpu guruji svetovne scene . Mene ne zanim kaj pravijo kvazi novinarji ,ki se prodajajo prvemu ,ki pride mimo . Berite , berite veliko -na pravih mestih . Potem boste dobil pravo sliko . Jaz sem se za trumpa odlocil ze po prvem njegovem govoru ,ko je predstavil svoj program ,dalec pred volitvami . Torej nisem oportunist , ampak samo dosleden clovek ,ki isce cesto miru kolikor je pac mozna v tem turbolentnem in pokvarjenem svetu .
nightifly
29. 11. 2019 13.17
+1
....vprasam vas , kaj bi se zgodilo v Afganistanu z vsemi ostalimi ljudmi ,ki so oponenti Talibanom , ce Ameri cez noc zapustijo dezelo . Druugi masaker po Ruandi ,Balkanu in se kje drugje ?
korintos23
29. 11. 2019 14.07
+1
night… da ni Amerov tam do tega niti ne bi prišlo. Narod ima vedno prav v svoji domovini. Če se pa oni mislijo mlatiti se pa naj.
26277
29. 11. 2019 10.48
+4
Vprašanje je, kdo je večji Taliban...
Frane Šajn
29. 11. 2019 10.37
+1
Adijo moj apetit za danes!!!
Frane Šajn
29. 11. 2019 10.23
+2
Pa to ni res!? Temu se reče sprenavedavo dejanje do kraja! Se je kdaj vprašal kaj tile mladi naivni ljudje počnejo tu in s kako pravico so tu. Tako daleč od Amerike "bogu za hrbtom"! Ima tudi tu EK še vedno svoje pritlehne načrte! Sramota za cel svet najbolj za Ameriko!
NPC24ur
29. 11. 2019 10.37
+11
Kdo jih je poslal dol? Obongo, Killary in Bush, zahvali se njim. Spet izlivas custva in ena velika 0 od dejstev.
nightifly
29. 11. 2019 10.37
+8
Frane , skusa jih spraviti domov .Verjetno ni on pravi naslov . Bo treba vprasati Busha in OBAmo -jeguljo .
NPC24ur
29. 11. 2019 10.42
+3
@Night: Si ti od Franeta sploh kdaj slisal logicen komentar? Karkoli drugega kot neka custva? Ponavadi je stavek z isto vsebino, obrne malo besede in to je to. Niti malo kriticnega razmisljanja, dejstva itd... Samo neka custva. Ebako kot Indijanka @Mesecev sij. 3km spisi, pove pa res 0.
crazy but true
29. 11. 2019 10.45
+3
Ja, za postmodernisticne levicarje dejstva in logika niso pomembna. Samo moc, laganje, manipulacije, kontrola so poembni..
AlternativeFacts
29. 11. 2019 10.46
+0
Ja ja skuša jih domov spraviti...Trump v Afganistanu: »Ostali bomo, dokler si talibani ne bodo hudo želeli dogovora in do popolne zmage!«
celjan2
29. 11. 2019 10.48
+1
trump se vsaj pogovarja ali skuša vzpostaviti dialog s Severno Korejo in sedaj s temi fanatiki. Obama in Hillary sta se znala pogovarjati samo preko križa v daljnogledu nameščenega na puški!