Tujina

Tudi šesta žrtev davitelja?

Ipswich, 21. 12. 2006 08.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Policija se boji, da obstaja še šesta žrtev Davitelja iz Suffolka. Oba aretirana moška medtem ostajata v priporu.

Policija mora do sobote zjutraj Wrighta obtožiti umorov ali pa ga izpustiti.
Policija mora do sobote zjutraj Wrighta obtožiti umorov ali pa ga izpustiti. FOTO: Reuters

Policija v Suffolku bo glavnega osumljenca za umore petih prostitutk Stephena Wrighta zaslišala tudi v zvezi s petimi starejšimi umori. Wright je postal glavni osumljenec, potem kot je policija našla pomembne DNK dokaze in posnetek nadzorne kamere, na kateri je Wright z eno od žrtev.

Velika verjetnost je, da bomo potem, ko bomo našli morilca petih prostitutk, ponovno odprli tudi stare primere zadavljenih žensk na tem področju. predstavnik suffolške policije

Policija bo 48-letnega voznika tovornjaka zaslišala v zvezi s petimi starejšimi umori v tem delu Velike Britanije. Prvi se je zgodil pred štirinajstimi letu, kmalu po tem, ko se Wright izselil iz mesta, kjer je imel v Norwichu odprt lokal.

Wright je vodil lokal konec 80. let skupaj s svojo ženo Diane. Ko sta se razšla, sta opustila vodenje lokala, ki je medtem postal zbirališče prostitutk. Med rednimi obiskovalkami sta bili tudi 16-letna Natalie Pearman, ki je bila umorjena leta 1992, in 22-letna Michelle Bettles, ki je bila umorjena deset let pozneje. Obe so našli zadavljeni. Izpred lokala pa je leta 2000 izginila še ena prostitutka, katere trupla pa nikoli niso našli.

Wright je bil redna stranka prostitutk.
Wright je bil redna stranka prostitutk. FOTO:

Policija bo Wrighta zaslišala tudi v zvezi z izginotjem prostitutke Mandy Duncan, ki je izginila med delom v rdeči četrti Ipswicha leta 1993, in umorom srednješolke Vicky Hall, katere truplo so našli v jarku. Vzrok smrti je bila zadušitev.

Čeprav se je Wright izselil iz Norwicha še preden so se umori prostitutk začeli, pa so mnoga dekleta rdeče četrti potrdila, da je tudi pozneje hodil kupovat usluge tudi po dvakrat na teden. 45-letna prostitutka Tina, ki je med letoma 1996 in 2004 delala v Norwichu, je povedala, da se Wrighta dobro spominja. "Bil je čuden in pogosto nas je plašil. Nikoli nisem hotela iti z njim v avtomobil, kar ga je vedno močno razjezilo. In vedno je bil poln denarja," je pojasnila Tina.

V javnost pa so prišle tudi nove podrobnosti o Wrightovem življenju. V rdeči četrti je bil poznan kot Vojak, saj se je pogosto oblačil v vojaške hlače. Pogosto pa se je za pohod po rdeči četrti oblekel tudi v žensko - obul je visoke pete, oblekel krilo in si nadel žensko lasuljo - ter tako iskal prostitutke.

Je tudi šesto truplo?

Policija naj bi začela iskalno akcijo še šeste žrtve.
Policija naj bi začela iskalno akcijo še šeste žrtve. FOTO: Reuters

Policija pa naj bi začela iskanje še šestega trupla. Davitelj iz Suffolka je namreč odvrgel po dve trupli naenkrat, le Anneli Aderton je bila najdena sama, zato policisti sumijo, da je v bližini kraja še eno truplo. Sicer v Suffolku v zadnjem času niso poročali o kakšni novi pogrešani ženski.

Policija je trupla Gemme Adams, Tanie Nicol, Anneli Alderton, Paule Clennell in Annette Nicholls našla gola, a še vedno niso našli njihovih oblačil. Ni jasno, ali jih je morilec odstranil, da ne bi našli forenzičnih dokazov, ali pa jih je vzel kot trofeje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.